VVD’er Chris Walraven schreeuwt om censuur op internet, vooraf. Liberaal hè?

Arbeid & Vrijheid!
Arbeid & Vrijheid!
Hier daar hebben we weer zo’n superliberaal. Dit dwaallicht meent dat media vooraf maar reacties moeten gaan toetsen.

Normaal is vrijheid van meningsuiting altijd het allergrootste goed wat er bestaat zogenaamd volgens “liberalen”, behalve als het iets van “links” is (zoiets beschreef ik gisteren hier) en, hoe kon ik het vergeten, dom dom dom dom, wanneer het iets “anti-semitisch” is.

Ik zet anti-semitisch tussen quotes want de meningen over wat anti-semitisch is en wat niet zijn nogal verdeeld. Maar daar gaat het niet om natuurlijk. Waar het om gaat is de definitie van vrijheid van meningsuiting volgens dit VVD-mormel. Namelijk: geen vrijheid van meningsuiting maar wel censuur vooraf.

En daar krijgt-ie dan “veel positieve reacties op” van zijn achterban. Nou steek mijn reactie maar in je vette luie reet, misselijk stuk anti-vrijheidsvreten.

De VVD? Eén van de grootste bedreigers van vrijheid in Nederland. Maar dat zie je wel vaker bij clubs die koketteren met het begrip “vrijheid”.

17 gedachten over “VVD’er Chris Walraven schreeuwt om censuur op internet, vooraf. Liberaal hè?”

 1. Misschien dat u uw lezers zelf wilt laten beoordelen of zij vinden dat hier een grens is overschreden. Voor een volledige meningsvorming helpt het mogelijk dit blog vooraf te lezen. goo.gl/1frGo

  Ik heb even geaarzeld om het bewuste bericht (gedeeltelijk) te publiceren maar voor deze discussie kan het helaas niet anders:

  Gepubliceerd door ene weebooo op 26-12-2012

  “met deze man moet je geen medelijden hebben. Deze vent maakt deel uit van die zigeuners die altijd met die blaatjes staan te venten bij diverse winkels en supermarkten, ook staan ze met zo’n acordion vaak van die ruk muziek te spelen. Werken doen ze niet steelen en roven wel. Deze vent komt trouwens van het dolphia ( tussen enschede en glanerbrug ) Ik heb totaal geen medelijden met dat volk wou dat ze allemaal verdronken waren (hitler wist er wel raad mee) hoop dat idereen het eens inziet dat dat pleuris volk hier moet oprotten”

  Voor u moet dit dus kunnen. Dat mag gelukkig want over normen en waarden mag je in Nederland verschillend denken en daar mag je gelukkig ook over schrijven. Voor mij gaat dit te ver en kom in actie.

  Chris Walraven

 2. Ik wil de goede bedoelingen van Walraven niet in twijfel trekken, maar voor dit soort uitingen staat art.7 GW er nu eenmaal ook. Dit gepraat, dat totaal niet uitzonderlijk is voor de ultrarechtse reageerboxen – en dat zijn ze bijna allemaal inmiddels – dient achteraf negatief gesanctioneerd te worden. Als je art. 7 opgeeft geef je alles op.

 3. Ik heb het blog gelezen en het is fijn dat iemand zijn hart kan luchten, maar als er dan onzin in staat en dat wordt gebracht als wetenschap – ook nog van een plaatselijk bekend staand politicus, is het wel jammer.

  Wat de schrijver voorstelt heet CENSUUR! In de internet wereld is het gebruikelijk dat mensen hun zegje kunnen doen en degenen die regels overtreden, worden gewaarschuwd en tekst die te ver is gegaan wordt verwijderd (zoals de tekst al weergeeft, gebeurt dit achteraf). Dat dat niet overal gebeurt, mag deze VVD-meneer zich aantrekken. Laat hij zijn licht eens laten schijnen over wat rabiaatrechtse sites en schrijvers, die volkomen geaccepteerd zijn in het Nederland van nu. Daar is dit soort tekst volkomen normaal en moet je niet zeiken als je er over klaagt.

  Verder snap ik niet dat iemand van een partij die met de PVV wilde regeren omdat het ‘zo’n normale’ partij was het woord ‘discriminatie’ ook maar zonder te blozen in de mond durft te nemen.
  De leider van deze hele ‘normale’ partij is sinds 10 jaar bezig om hele bevolkingsgroepen te stigmatiseren en te willen discrimineren. Hij wil 10-tallen miljoenen moslims deporteren uit Europa. Roep je dan op tot nare dingen, of niet?

  De schrijver heeft juridisch advies ingewonnen. *zucht* Zeker een VVD-vrindje die via-via zijn bul heeft gekregen of nog bezig is met de avondcursus en nog niet aan het hoodstuk ‘Smaad dan wel laster’is toegekomen. Aangifte daartegen kan alleen door betrokkenen gedaan worden. Als mijn buurman met de dood wordt bedreigd en hij wil hier geen aangifte tegen doen, dan kan ik dat niet in zijn plaats doen. (dit was gratis, zal geen rekening sturen)

  Hij vindt dat ‘dit soort gestoorde figuren geen platform geboden moet worden’. Hallooooooo!!!!! Zie hierboven en ga eens op internet en in de Tweede Kamer kijken (waar ze ook nog van ons belastinggeld zitten!). Oproepen tot oorlogsverklaring en al zijn er gedaan, en dat moet wel kunnen als ‘volkomen normale partnerpartij’ om te regeren?

  Ik denk dat de schrijver van dit blog erg ver van de werkelijkheid afstaat en gewoon met zijn hoofd in een VVD-hol zit, lekker beschermd en afgeschermd. Zich niet bewust van wat er in de echte wereld gebeurt.

  Maar wel een vertegenwoordiger zegt te zijn in de politiek en dan zo weinig weten van het echte leven, het is bedroevend.

 4. @9:

  Nou gaat hij niet lezen hoor, want hij is “entrepreneur in ruste”, dus hij moet na al dat ge-entrepreuneren veel dutjes doen.

 5. Ik hoorde dat Afzien de Alien samen met Marcel de Graaff een universitaire opleiding “reacties vooraf screenen “gaan geven ….

 6. @10 Entrepeneur , dat is toch gewoon nieuwspraak voor; “bij veel kleine projectjes falliet gegaan ” ??

 7. @10 😀

  @11 Spoort niet helemaal, staat op een VVD-dwaalspoor.

  @12 Gat in de markt zeg ik, voor entrepeneurs!

  @13 😀 zoiets als Jacobse en Van Es? Maar ja, dat hebben we al zo vaak geconstateerd dat de werkelijkheid de satire heeft ingehaald.

 8. @11:

  Ook rijp voor een anti-schizopil. Zelf krijsen dat hij wil zeggen wat hij wil, maar anderen mogen dat niet.
  Ze willen dus vooral _ ons_ de mond snoeren.

  De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Alle drie ( V. V En D) hebben ze schijt aan.

 9. Blijkbaar heeft Chris (ik tutoyeer, inderdaad) niet door dat de door hem hier geplaatste reactie van een persoon afkomstig is, die de Nederlandse taal niet echt machtig is. In het verlengde daarvan (het niet machtig zijn) kan je a.d.h.v het opgevoerde uitmaken, dat deze persoon niet al te snugger is. En waarschijnlijk een grandioos gebrek aan gedegen educatie heeft ontvangen. Daarbij een enorm gat aan historisch besef toont. Maak je daar even druk om/ over, Chris. De kwaliteit *kuch* van het Nederlands onderwijs (dus niet de vele welwillende leerkrachten)
  Is die “weebooo” overigens een tiener? Het lijkt er in eerste instantie nl. wel op. En ik ga nu niet onderzoeken, op basis van gebruikersnaam of dit zo is.

  Zoals hierboven terecht aangegeven, is dit soort taalgebruik (lees: misbruik) volop aanwezig aan de (extreem-)rechtse zijde van dat vermaledijde interwebs. Iets wat al zo is, sinds het internet beschikbaar werd voor de burger. Overigens niet alleen aan de rechterzijde.

  @11, wat een enorm trieste reactie van Chris (ik tutoyeer, inderdaad). Alsof iemand hier hem zou tegenhouden om datgene te schrijven/ oreren wat hij belangrijk vindt/, dan wel acht. Dan sta je toch echt wel buiten de realiteit. Ik verzoek Chris dan ook, bij deze, om zich hier in de “discussies” te vervoegen. Blijkbaar moet hem nog het e.e.a. geleerd worden. Durf je het aan, Chris?

  __
  Ik heb de google link niet gelezen, aangezien ik het vertik om gebruik te maken van zgn. URL-shorteners. Aan ruimte voor lettertekens geen gebrek hier. Het is dat trieste twitter niet.

Reacties zijn gesloten.