Teeven (VVD) stuurt Oeigoer naar martel-kamp

Fred “vetklep” Teeven (Firma List & Bedrog) stuurt vandaag een uitgeprocedeerde Oeigoer terug naar China. Dan is hij er vanaf. Wat er verder met de Oeigoer gebeurt zal hem worst wezen:

Oeigoeren die teruggestuurd worden naar China en van wie het vermoeden bestaat dat ze asiel hebben aangevraagd, worden bijna zeker gevangen genomen voor ondervragingen en lopen grote risico’s op ernstige mensenrechtenschendingen. Ze belanden in de gevangenis of komen in werkkampen terecht waar marteling regelmatig voorkomt. Dat staat in rapporten en brieven van Human Rights Watch en Amnesty International (vluchtelingenwerk).

Nederlanders vinden zoiets heerlijk dus kan Teeven dit rustig doen. Het is te hopen voor types als Teeven dat karma niet bestaat.

7 gedachten over “Teeven (VVD) stuurt Oeigoer naar martel-kamp”

 1. Teeven vindt vooral: “Was het hier maar al zo ver dat we ongewenst tuig in het kamp konden stoppen.” Maar ze zijn op weg…

 2. “en van wie het vermoeden bestaat dat ze asiel hebben aangevraagd, worden bijna zeker gevangen genomen”

  Klopt, vliegtuig word op het eerste vliegveld in China apart gezet, politie komt binnen, “verdachten’ worden er tamelijk hardhandig uit gehaald.
  Buiten het vliegtuig volgt een gewelddadig pak slaag. Wat er daarna gebeurt is niet meer zichtbaar natuurlijk.

  Ik heb het zelf meegemaakt, die jongen zat op de vlucht Amsterdam-Beijing-Xiamen. Hij was er niet gerust op, en dus terecht zoals bleek. Xiamen heeft ie ieder geval nooit meer bereikt.

 3. Dit maak teeven tot medeplichtig aan moord of minimaal enrstige mishandeling.
  Ik hoop dat ze dat stuk vreten nog een keer ter verantwoording roepen.

 4. Maar dat heb je met mensen waar regels regels zijn en die werken met ‘gevallen’ en cijfers en niet met mensen. Hebben we in ’40 – ’45 ook hele ‘goede’ voorbeelden van gezien, dat daar een heleboel mensen zijn die zo kunnen denken.

 5. Nou, Teeven zal vast nog kritiek uiten op de mensenrechtensituatie in China. Dat compenseert het terugzenden van de Oeigoeren. 🙂

 6. Nee teeven zal nooit verantwoording hoeven af te leggen ,dat heeft hij in het verleden ook nooit hoeven doen o/a het IRT en mink k ,hij word gedekt .

Reacties zijn gesloten.