Timmermans (PvdA) schopt Rosenthal (VVD) in de hoek

Zonder hem bij naam te noemen, heeft minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans gisteren een forse sneer uitgedeeld aan Uri Rosenthal, de man die hij in november opvolgde. Tijdens de uitreiking van de Mensenrechtentulp in Den Haag zei Timmermans dat Nederland de afgelopen jaren te weinig open heeft gestaan voor kritiek op het eigen mensenrechtenbeleid. (Trouw)

Maar dat er nog niet zo veel is veranderd laten het proces tegen Joke Kaviaar,  met de hedendaagse populaire mediastilte, en de – uitgestelde – uitzetting van een Oeigoer zien. Timmermans moet toch nog maar beter zijn best gaan doen om iets te maken van het Nederlandse mensenrechtenbeleid. Voor eigen inwoners en voor vluchtelingen. Want het is nog steeds naatje.

2 gedachten over “Timmermans (PvdA) schopt Rosenthal (VVD) in de hoek”

 1. De houding van Timmermans ten opzichte van de Mensenrechten probleem is zeker positief te noemen.

  Daar tegenover was Rosenthal een VVD-figurant op die plaats die gewoon met een leuk baantje in gebruikelijk VVD-stijl toen werd beloond. De stijl van zijn vertrek op de Ministerie zegt ook een heleboel over hem, ook zou hij het anders willen uitleggen.

  Nu breekt de tijd dat de situatie rond de Nederlandse Mensenrechten activiste mevrouw Joke Kaviaar wordt opgelost. Indien men de moeite neemt om haar vurige pleidooi te lezen, is het snel te begrijpen dat ze geen enkel gevaar is voor de Nederlandse Staat. Wel drukken zich sommige mensen met de warmte van hun hart heel erg sterk uit. Weliswaar schopt ze hard tegen grenzen en staatsbeleid, maar ze gaat zeker niet over de grens. Ze gebruikt misschien sterke woorden, maar dit valt helemaal onder het recht van Meningsuiting.

  Men zou een zeer goed onderscheid moeten maken tussen vurige betoog en gewelddadige acties die onder de wet niet getolereerd kunnen worden.

  Ik kan me voorstellen dat er Staatsambtenaren zijn die met haar optredens niet blij mee zijn, maar daar moeten ze beseffen dat een goede kwaliteit Mensenrechten activiste tegenover hebben. Het is niet verboden om een Staatsbeleid tegen te spreken, mits we nu niet in de DDR wonen.

  Degene die haar hebben aangeklaagd leiden zeker aan sterk egowaan en lopen in de lijn van het slavernij beleid waar het volk in principe niets zou mogen zeggen tegenover een staatsbeleid, alleen zwijgen en volgen. De ambtenaren mogen wel niet blij mee zijn, maar iemand alleen voor zijn woorden vervolgen is en zware schending van de mensenrechten beleid en dit kan en mag niet kunstmatig verzwaard worden door allerlei oude koeien en aantijgingen uit de slot te halen om deze rechtse hetze te doen rechtvaardigen.
  Dit doen ambtenaren van Totalitaire regimes.

  Timmermans heeft het goed verwoord: ” ‘Wij zijn boven alle kritiek verheven'”. Dit is de denkwijze van de eindeloze ego.

  Het is tijd dat Nederland ook op haar beurt het recht van vrije Meningsuiting in ere gaat herstellen en houden en dat er een einde komt aan de vervolging van mensen als mevrouw Joke Kaviaar die met scherpe woorden een bepaald Staatsbeleid onder de loep nemen.

  Het moge duidelijk zijn dat Nederland is zeker niet het land waar alleen rechtsextremisten als Wilders en zijn volgers de recht op vrije woord hebben.

 2. “Het moge duidelijk zijn dat Nederland is zeker niet het land waar alleen rechtsextremisten als Wilders en zijn volgers de recht op vrije woord hebben.”
  Wilders en de zijne vinden dat klaarblijkelijk wel. Ik kan me zijn vuilspuiterij op een zeker schilderij van Benny Joling herinneren. Wie vrijheid van meningsuiting misbruikt voor provocaties en onbeschoftheden moet m.i. niet lopen mekkeren als iemand anders hetzelfde terugdoet. Zo wordt de waarde van deze vrijheid uitgehold en voorgoed verkwanselt.

  Timmermans moet zelf eerst maar eens laten zien wat hij waard is.

Reacties zijn gesloten.