CBP: 1984 van Orwell is dichter bij dan je denkt

De overheid weet veel te veel van ons en blijft maar doorgaan met het verzamelen van privégegevens, aldus Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens. Hij waarschuwt tegenover radiozender BNR voor het gemak waarmee allerlei gegevens worden verzameld. “Maar alles wat handig is, is niet zomaar toegestaan.”  (security.nl)

Ik lees in dit stuk tot mijn verbazing dat er DNA van baby’s wordt afgenomen en dat dit in een prachtige DNA-bank gaat. Zijn ze gek geworden????????

Wat is dit voor eng land geworden? Het lijkt mij dat de overheid zich eens met dingen die ze zou moeten doen, moet gaan bemoeien. Werkgelegenheid en oplossen crisis. In plaats van al dit soort potentiële repressiemiddelen faciliteren.

Als we niet oppassen wordt het hier een samenleving waar men gaat zeggen;,, Pas op, de staat luistert mee.” Willen we dat? Ik niet!

 

4 gedachten over “CBP: 1984 van Orwell is dichter bij dan je denkt”

  1. Nederland loopt zo ongeveer voorop in de westelijke wereld waar het 1984-achtige activiteiten betreft. In 1940 konden we trouwens ook al een perfecte administratie aan de nazi’s overhandigen waar het joden en communisten betrof.

  2. “Als we niet oppassen wordt het hier een samenleving waar men gaat zeggen;,, Pas op, de staat luistert mee.”

    Zeer kalm kan ik er aan toevoegen dat dit uitspraak van gisteren is.

Reacties zijn gesloten.