Amnesty, IND, Nazarski, Teeven: good cop, bad cop

De discussie over ‘vreemdelingenbeleid’ heeft inmiddels groteske vormen aangenomen. DE gegevens over de onmenselijke gevolgen van deportatie en de voorbereidingen daartoe liggen voor hetn oprapen. Die onmenselijkheid is bot, lomp, bruut en slechts verhuld doordat de informatievoorziening erover bot, lomp en bruut wordt tegengewerkt. Maar er is een andere onmenselijkheid in opkomst: ‘menselijkheid’ als machtsmiddel om mensen met minder frictie weg te werken. In die onmenselijkheid staan staatssecretaris Teeven en Amnesty-directeur Nazarski aan dezelfde kwalijke kant.

Eerst de onbehouwen vorm van onmenselijkheid. Vandaag op de NRC-website: “Deskundigen: illegalen krijgen geen hulp na zelfmoordpoging”. Mensen zonder vereiste verblijfspapieren die gevangen gezet zijn, proberen nogal eens een einde aan hun leven te maken. Dat alleen al tekent de angst en de wanhoop van deze mensen. Als ze dat proberen, worden ze in een isoleercel gegooid. Als ze zéggen dat ze het willen proberen, worden ze in een isoleercel gegooid. Psychische hulpverlening? Nee hoor. Wat medicijnen, dat is alles.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr.nl

2 gedachten over “Amnesty, IND, Nazarski, Teeven: good cop, bad cop”

  1. Die Nazarski wordt vast nog wel eens een ‘waardig’ opvolger van de huidige Schreibtischmörder van dienst.
    Mijn god, wat een ontieglijke lul met vingers is dat zeg.

  2. I understund this people so badly- they kill themselfs becoase they dont see any human help- I am in the some situation-I am also homosexual asielzoeker- In my situation I see only one solution- TO KILL MYSELF… Nobody see me as an human person- everybody behaieve with me like an animal…

Reacties zijn gesloten.