Elma Drayer praat klakkeloos het CIDI na als het gaat om de Kristallnachtherdenking

Kijk, Elma Drayer gaat er in Trouw weer eens flink  tegenaan. Nadat zij in maart van dit jaar de nodige mensen al op volstrekt uit de lucht gegrepen gronden voor antisemiet had uitgemaakt (en denk maar niet dat er ooit een woord van excuus afkon) gaat ze er nu, onder pakkende kop ‘Amsterdam weet zich nog altijd geen raad met zijn Joden’ weer eens lekker te keer tegen de herdenking van de Kristallnacht door het Platform tegen Racisme en Uitsluiting. De Kristallnacht was de nacht van 9 november 1938, toen de Duitse nazi’s voor het eerst op grote schaal tekeer gingen tegen Joden en Joodse eigendommen.

Het Platform herdenkt die gebeurtenis al sinds 1992, (vroeger gebeurde dat onder de naam ‘Nederland Bekent Kleur’). En Drayer vindt dat dit gebeurt ”om onnaspeurlijke redenen”. Het zou immers niet gaan ”om bekommernis om het lot der Joden onder het naziregime” of zelfs maar om het ”eigentijdse antisemitisme”. Nee het gaat om het hedendaagse ‘racisme’.
Drayer volgt daarmee braaf het voorbeeld van twee Joodse organisaties, het Centrum, Informatie Documentatie Israel (CIDI) en het Centraal Joods Overleg (CJO), die sinds 2011 hun eigen Kristallnachtherdenking naast die van het Platform houden

.………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

6 gedachten over “Elma Drayer praat klakkeloos het CIDI na als het gaat om de Kristallnachtherdenking”

  1. Een Kristallnachtherdenking moet zijn wat het is: een herdenking van de Kristallnacht. Wil je iets anders dan moet je dat maar op een andere dag doen.

  2. Beste Sjaax. Natuurlijk heeft iedereen het recht om op eigen wijze te herdenken of misschien wel helemaal niet te herdenken. Maar laat de officiële herdenking wat hij is en ga die niet in de wielen rijden door vrijwel gelijktijdig een herdenking met een eigen invulling te organiseren. Doe dat lekker een dag later. Als je het dan toçh breder trekt, kies dan ook maar een andere dag, maar misbruik de nagedachtenis van slachtoffers niet om er een eigen draai aan te geven.
    Dat hebben we ook met Dodenherdenking. Gaandeweg is dat ook meer geworden dan het is: herdenking van de gesneuvelden in WO 2. En laat het dat zijn.
    Wil je alle slachtoffers van militair geweld herdenken, doe dat dan niet op 4 mei.
    Dat is pas echte piëteit tegenover de nabestaanden van de slachtoffers.

  3. @Liera doe je nou alsof je er geen barst van af weet of weet je er gewoon geen barst van af? Met je “laat de officiële herdenking wat hij is” ga toch weg man. Je hangt hier dag en nacht rond maar er dringt dus niets tot je door van wat er hier verschijnt?

Reacties zijn gesloten.