Wie is er boos dat Hirsi Ali geen eredoctoraat krijgt?

En ja, ze is weer een keer in het nieuws in Nederland. Ayaan Hirsi Ali, critica van de Islam, was in 2006 als lid van de Tweede Kamer voorpaginanieuws naar aanleiding van een – nogal overijverige – aanpak van de toenmalige minister Verdonk over de vraag of Hirsi Ali nu wel of niet terecht het Nederlanderschap had verkregen. Ze vertrok kort daarna naar de VS,  waar ze ging werken bij het neo-con bolwerk The Enterprise Institute, en vervolgens hoorden we niet veel meer van haar.
Tot dit jaar.  Eerder deze maand werd bekend dat de Brandeis Universiteit, een in de jaren veertig door de Joodse gemeenschap gestichte universiteit in Massachussets, haar in mei een eredoctoraat wilde verlenen. Dat stuitte de linkse en Israel-kritische blogger Richard Silverstein, die blogt onder de blognaam Tikun Olam,  tegen de borst. Hij kende Hirsi Ali’s islamofobe reputatie. En hij had nog maar kort daarvoor het bericht gepubliceerd dat Hirsi Ali betrokken was geweest bij het uitbrengen van een film, ”The Honor Diaries”, door de extreem-rechtse organisatie Clarion Project  (voorheen Clarion Fund). Dat was dezelfde organisatie die destijds de rabiate anti-moslim film ”Obsession” uitbracht, waaruit Geert Wilders grote lappen kopieerde ten behoeve van zijn eigen maaksel “Fitna”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

3 gedachten over “Wie is er boos dat Hirsi Ali geen eredoctoraat krijgt?”

  1. Het kittige lipstickje van Trouw, domineesdochter Elma Drayer,is waarschijnlijk te lui om achter de feiten aan te gaan voor haar columns.Vorig jaar is dit gebeurd toen ze halve zinnen uit een tweetfit Peter Breedveld- Laurence Blik (Loor)haalde en daarmee Breedveld ten onrechte het stempel antisemiet opdrukte.En nu dit weer met Hirsi Ali.Als domineesdochter moet ze toch van haar vader hebben geleerd dat je een Bijbeltekst 10x moet omdraaien en uitelkaar moet trekken om een juiste verklaring te krijgen? Waarom dan zo vaak oppervlakkig je stukkies schrijven? Misschien moet mevrouw Drayer minder haar lippen stiften en meer haar hersens gebruiken.

Reacties zijn gesloten.