Internationale uitbuiting vraagt om internationale strijd!

Vraag een vluchteling wat deze hier wil gaan doen en je zult als antwoord krijgen: ik wil gewoon aan het werk, net als iedereen. Ik wil een leven opbouwen, net als iedereen.
Vraag een inwoner van dit land, een willekeurig persoon, wat die verwacht van het leven, dan zal deze je vrijwel altijd antwoorden: een goede opleiding, goede baan, carrière, huisje, boompje, beestje, kinderen, een pensioen opbouwen en genieten van mijn oude dag.
Eigenlijk willen ze allebei hetzelfde. Echter, de vluchteling heeft wat minder te verlangen dan de ingezeten burger van dit land.

(Joke Kaviaar, toespraak 1 mei-demonstratie Den Haag)

Verder lezen bij bron van dit artikel.
Via De Vrije.

3 gedachten over “Internationale uitbuiting vraagt om internationale strijd!”

  1. Ik zou zeggen, Bart van de Boom, neemt dit vertoog als ijkpunt bij de historische beoordeling van Nederland en kom met de volgende serie.

  2. “Weg met al die illegalen, met die werkers uit Oost Europa, die pikken onze banen in” roept menig arbeider op het moment dat de stemming daartoe wordt gecreëerd. Alleen, het probleem is: die banen zijn niet van ‘ons’. Die banen zijn van de bazen om te vergeven aan diegene die het voor het laagste loon bereid is te doen, mensen die niet anders kunnen dan zich voor uitbuitingspraktijken te laten lenen.”

    De mond van deze dame proberen te snoeren heet StaatCensuur.

Reacties zijn gesloten.