De aanslag in Brussel en de verknipte werkelijkheid van Netanyahu en de zijnen

Het is altijd geweldig prettig als er mensen zijn die onbegrijpelijke zaken tot bevattelijke dimensie weten te herleiden. Zo hebben we geleerd hoe het komt dat voorwerpen naar beneden vallen als je ze loslaat, dat onweer iets te maken heeft met positief geladen wolken en niet met een of andere slecht gehumeurde god, en dat onbegrijpelijk menselijk gedrag vaak wordt veroorzaakt doordat we beschikken over een onbewuste met eigen autonome impulsen.
Sommige fenomenen zijn desondanks nog steeds niet of onvolledig verklaard. Zo kennen we niet de grenzen van het heelal, en hebben we geen volledig sluitende antwoorden op de vragen waaruit zaken voortkomen als terreur, xenofobie, racisme of antisemitisme.
Hoewel… in de wereld is er in ieder geval één land waarvan de leiders over een dermate heldere visie beschikken dat ze een aantal van die laatste vragen wel degelijk weten te beantwoorden. U raadt het vast al, dat land heet Israel.

Nauwelijks heeft de één of andere gek een lafhartige en zinloze aanval gepleegd op het Joodse museum in Brussel, of de premier van Israel weet al wat de dader dreef, ook als is die ontkomen zodat we niets weten van zijn achtergrond. Nog de avond zelf verklaarde Netanyahu dat de aanval een direct gevolg was van de “constante ophitsing tegen de Joden en hun staat. Voortdurend horen we op Europese bodem laster en leugens jegens de staat Israel, terwijl de misdaden tegen de menselijkheid en moorden die in onze regio worden gepleegd systematisch worden genegeerd. Ons antwoord aan deze hypocrisie is voortdurend de waarheid vertellen, ons niet aflatende gevecht tegen terrorisme en het opbouwen van onze kracht.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

6 gedachten over “De aanslag in Brussel en de verknipte werkelijkheid van Netanyahu en de zijnen”

 1. Netanyahu neemt het voor lief dat niet-Israelische Joden het slachtoffer kunnen worden door zijn propaganda voor Israel als “de Joodse Staat ” …

 2. Waarop wij dan weer zouden moeten beweren dat de Israëlische geheime dienst de aanslag in scene gezet heeft…
  Maar gelukkig zijn ze in Brussel niet helemaal gek.

 3. De situatie is in België natuurlijk wat complexer . “Israel-aanbidding ” is binnen het Vlaams Belang nog geen algemeen beleid zoals het bij de PVV wél is .. Voeg daar bij dat blonde genen iets minder prevalent zijn als hier en men kan niet zo snel beginnen als hier met beschuldigende vingers richting “Moslims “te wijzen ..

 4. “de minister van Economie en leider van de partij Habayit HaYehudi, Naftali Bennett, zette op zijn Facebook pagina de van diep inzicht getuigende zin dat antisemitisme ”zichzelf in deze generatie vermomt als anti-Israel of anti-zionistisch.” Hij voegde eraan toe dat “sommige Israeli’ s geloven dat als Israel aardig en verlicht genoeg is en wij onszelf bevrijden van ons nationalisme, de haat van Israel dan zal verdwijnen. Maar het is in feite andersom. Dus wat moeten we doen? Onszelf zijn en wonen in ons land met grote Joodse trots.”
  Dat lijkt me een heerlijk land om te wonen zeg! Voor Elma Drayer dan…

 5. Een jaar of 10 geleden was ik barman in een wijkcentrum. De plaatselijke imam had op de vrijdagavond een ruimte gehuurd om koranlessen te geven aan 14 tot 17 jarigen.Na afloop kwamen er altijd een paar jongens aan de bar om er een colaatje te drinken. Op een avond vroeg ik aan de boys waarom ze zo’n hekel hebben aan joden.Het antwoord had ik verwacht: omdat ze onze broeders en zusters in Palestina vermoorden en hun land bezet houden.Wat de politieke top in Israel vergeet: het zijn niet alleen jonge moslims in Europa die het grote probleem benoemen, maar ook nog eens tientallen miljoenen mensen die of een geloof hebben of geen enkel Opperwezen aanbidden.Zolang Israel zich niks van kritiek aantrekt,internationale VN resoluties naast zich neerlegt en andere regels niet naleeft,blijft de anti-Israelstemming stijgen.Dat dit in (extreem) rechtse kringen wordt vertaald naar anti-zionisme en dit doortrekt naar anti-semitisme is een blijk van blindheid voor feiten, argumenten en het niet- aanvoelen van sentimenten.Israel wordt nu behandeld als een land waarin veel overlevenden van de Holocaust leven, de grootste schande in de eeuwenoude geschiedenis van Europa.Toch zal Europa toe moeten naar een situatie waarin Israel zonder sentimenten wordt behandeld. Zoals elk ander land ter wereld dat zich ook aan de internationale regels en afspraken moet houden.Kortgezegd: geen uitzonderingspositie voor Israel.

 6. Al B. (1e comment), het is inderdaad, zacht gezegd, verwarrend. Zolang vele joden en christen Israel niet als een staat zien, maar als een soort Godgegeven exponent van het jodendom, zal de verwarring blijven bestaan en kan je het zelfs legitiem noemen dat joden in de hele wereld op de gedragingen van Israel worden aangesproken, althans diegene die bovenstaande visie toegedaan zijn. Geweld is uiteraard nooit goed.
  Dat Bibi deze verderfelijke aanslag in Brussel aan het instrumentaliseren is, zegt wel een ander over Bibi’s morele voorstellingen. Hij gaat (weer) over lijken.

Reacties zijn gesloten.