Quinsy Gario: over mijn tweet en het empathisch vermogen van de Minister President

Net bij de bekendmaking van het neerschieten van  vlucht MH17 stuurde ik een tweet de wereld in. De minister president gaf een persconferentie waarin hij aangaf diep geschokt te zijn. Het empathisch vermogen dat de afgelopen periode totaal ontbrak was er opeens.

Een paar dagen eerder tijdens het NOS gesprek met de minister president gaf hij namelijk aan volledig achter Israël te staan wat betreft hun nieuwste aanvallen op de Gaza strook. Terwijl de presentator de disproportionaliteit in slachtoffers aan de Palestijnse kant aangaf weigerde hij zich uit te spreken tegen het doden van kinderen. Dat nieuws leek compleet aan weldenkend Nederland voorbij te gaan. Bruine levens werden niet zo belangrijk gevonden, leek het.

Hij ging zelfs een stap verder door het argument van Israel over te nemen. Namelijk de kinderen werden gebruikt als schilden. De vier kinderen die spelend op het strand naar de verdoemenis werden gebombardeerd werden door Israël ook als schilden neergezet. Rutte gaf aan dat het niet zo was dat scholen en ziekenhuizen gebombardeerd werden. De dokters en patiënten in het el-Wafa ziekenhuis hebben inmiddels laten weten dat dat wel zo is.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Roet in het Eten

26 gedachten over “Quinsy Gario: over mijn tweet en het empathisch vermogen van de Minister President”

 1. Ik vind het een prima stuk bovenstaand en Rutte is natuurlijk in het licht van hoe hij met ‘Gaza’ en die vliegramp omgaat, de hypocrisie zelve. Maar je ziet wel de usual suspects weer eens langs marcheren zoals die Ewout Klei die Gario ‘racisme’ verweet. Klei, die zelf kind aan huis is op een blog waar de racistische diarree in dikke stromen vanaf druipt en geleid wordt door iemand die mensen en groepen mensen uitscheldt voor ‘rifapen.’
  Trouwens, wat nou als er 170 Nederlanders van Marokkaanse afkomst omgekomen waren? Was Rutte dan ook zo snel en überhaupt met zijn ‘tranentrekker’ gekomen? Hoeveel vlaggen zouden er dan halfstok hebben gehangen?

 2. Rutte (via zijn social-media-twatter-pionnetjes):

  Eén ding glashelder: Indien aanslag, zet ik mij […] ervoor in dat daders worden opgespoord en gerechte straf krijgen. Eerder rusten we […] niet.

  De […] heb ik ertussen geplaatst mocht dat nog niet helemaal duidelijk zijn, dit om de ik/ wij te benadrukken.

  De lading selectieve verontwaardiging die Gario over zich heen kreeg (en nog steeds krijgt) na die onhandige tweet waarvoor nu tot tweemaal toe verontschuldigingen zijn aangeboden, is enkel maar triest te noemen.

 3. Mijn rare ervaring hierbij was de absolute disconnectie .. het “erge ” in mijn gevoel zijn de AIDS researcers ,zoveel verloren belangrijke kennis , de rest voelt net zo betrokken als wanneer een vliegtuig neerstort in een of ander ver land… zielig , maar we leven door ..

 4. Dat stuk drek van een Pritt van Geen-‘dobbernegers’- uitroeien met ebola-Stijl wil geloof ik blijkens een tweet van ‘m dat Rutte in navolging van Napoleon en Hitler optrekt tegen de Russen.

 5. Ach ja… Rutte en empathie. De man doet alsof en dat straalt er van af. Het enige nuttige wat hij zei was dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen en dat hij voorlopig geen schuldige aanwijst. De rest was volslagen flauwekul en symboolpolitiek.

  Ja, het is klote en vreselijk dat er enorm veel mensen zijn gesneuveld doordat een malloot ergens op een knop drukte. Ja, we leven allemaal mee. Maar dat doen we op onze eigen manier en daar hebben we Rutte niet bij nodig, Opstelten niet bij nodig en de rest ook niet.

  Dat de rest van de wereld een blame game is begonnen is fijn voor ze.

  Laat hun lekker hun geopolitieke spelletjes spelen over de ruggen van de slachtoffers.

  Gario heeft gelijk. Want in een land waar er geen medeleven is met mensen die werkloos zijn, ouderen, uitkeringsgerechtigden, zieken, gehandicapten, buitenlanders, mensen met verslavingsproblematiek, armen, daklozen, chronisch zieken is het theatrale medeleven en de afschuw uitgesproken door onze huidige regering op zijn zachtst gezegd walgelijk te noemen.

 6. Beste Jaap Jan Bedeijn,

  Waar zijn eigenlijk de empathie en de compassie van de scribenten van Krapuul met de slachtoffers van MH17? Ik zie op Krapuul een stortvloed aan artikelen over het leed van gedode Gazanen en hun nabestaanden, maar faalde om een enkele letter te vinden die gewijd is aan het leed van de gedode mensen aan boord van dat vliegtuig of hun nabestaanden. Komt dat misschien omdat veel van de doden Nederlanders zijn?

  Beste Al Bakrastani,

  Je schrijft dat je de dood van de AIDS onderzoekers erg vindt. Vanwege de verloren kennis en dus niet vanwege de verloren levens. Dat is op zich al storend genoeg. Wat nog storender is, is dat je met geen woord rept over de 80 kinderen die ook gedood zijn. Over disconnected gesproken.

  Beste RalphvanderGeest,

  Ik zie dat je je pilletje vandaag weer niet ingenomen hebt.

 7. Walgelijke reactie, Bontekoe. Dat is dus wat men terecht ‘lijkenpikkerij’ noemt. Waar is de empathie en de compassie van jou, gezien je uiterst suggestieve, selectieve en stompzinnige verwijt.

  Donder op, idioot.

 8. @Bontekoe: wij schrijven alleen iets op als we denken dat dat iets toevoegt. Opschrijven hoe erg zo’n vliegramp is doet dat niet. Van een staatshoofd of premier wordt echter wèl verwacht dat die zijn medeleven en empathie uitdrukt, en bij Rutte is daar inderdaad een merkwaardige selectiviteit in te bespeuren.

 9. Deze vliegtuigramp is een enorme tragedie voor een hele volk en land, net als dat wat in Gaza gebeurd.

  Wat de meeste reageerders op Krapuul erop wijzen is dat menigeen, o.a. Rutte reageren zeer selectief en alleen indien eigen mensen bij het leed betrokken zijn. Het heeft iets met selectieve empathie te maken, net wat @Bontekoe hier vertoont, en daar gaat dit artikel over.

 10. Ik lees weer her en der “bom erop”. Dus er zit weer volk (rechtse domoren) dat via deze walgelijke actie van Russische separatisten (foutje of expres) zich weer laten verlokken tot escalatie.

  Stel dat we een bom gooien op die regio. Dat is dus 300 dode passagiers + 10.000 burgers en wellicht 1 separatist die net niet wist weg te komen. En daarvoor wil men ook weer bloed zien.

  De simplisten waaronder ook Bontekoe ze zullen het nooit leren. Die cirkel van geweld zullen ze nooit willen doorbreken. De Haviken (rechts dus) zullen altijd met 2 maten willen blijven meten. Het ene leed is erger dan het andere… Ze zwelgen in bloed en geweld. En ze hebben op TV altijd krokodillen tranen. Rutte, Maxime Verhage, de koning…. in hun hoofden zien ze enkel plebs dat dood is en het boeit ze geen ENE FUCK. Want neem Rutte nou hoe zijn beleid de sociaal zwakkeren kapot (onze opa’s en oma’s kinderen chronisch zieken en mensen de werk HADDEN) maakt met zijn walgelijke zorg WAN beleid.

  Weg met die dode tak figuren. Mijn stelling zal altijd blijven kloppen helaas. Stelling ? NATUUR WETMATIGHEID dat is het!

 11. @Leon, ’t is wel wat de zeer zwaar vanuit het extreem linkse margeblog van Jeroen S. v.d. Heuvel en zijn lakeien bedreigde massamoordverheerlijker/#ikbeneenjood-jankert Bart Schut wil. In zijn woorden: ‘Full Gaza.’ En ook massamoordverheerlijker/#ikbeneenjood-jankert Bart Schut past perfect in het stramien van de moreel gedegenereerde handelaren in haat met hun grote bek: een gigantisch grote bek als het risicoloos is en beginnen te piepen bij het minste of geringste tegengas. Vandaar zijn stukje op dat fascistische haatblog.

 12. Wat die empathie van de Nederlanders betreft: ik heb geen vlaggen halfstok gezien toen een massamoordenaar in Noorwegen tientallen jongelui als besten afknalde. In tegendeel: toen duur de het nog geen drie dagen eer de eerste opmerkingen verschenen in de Nederlandse media als zou Breivik ‘wel een punt’ hebben. En daarom kots ik van die filmpjes en foto’tjes op FB en andere sites van bloemenzeeën, vlaggen halfstok, beertjes en knuffeltjes etc vergezeld met teksten als ‘OMG’ of ‘onbeschrijflijk.’Want het is in veruit de meeste gevallen zo hypocriet als wat. Nogmaals: wat als er 192 Nederlanders van Marokkaanse afkomst daar waren omgekomen?

 13. @ Bontekoe .. Je trekt mijn opmerking uit haar verband , Ik vind dit NET ZO ERG als een vliegtuig dat neerstort ZONDER “landgenoten ” Zielig , maar we leven door …

  Het verlies van de AIDS onderzoekers is een apart en “erger” verlies voor de wereld … maar iedereen rouwt om zijn eigen “volksgenoten’ De Engelse media staan vol met hun 4 slachtoffers ..

  En wat zou jij gedaan hebben wanneer dit met een vliegtuig vol niet Nederlanders was gebeurt ? de kans is groot dat dit tot :” Zielig , maar we leven door … ” beperkt was gebleven …

 14. @ Bontekoe :

  Heel simpel. Is het erg dat een boeing vol met burgers wordt afgeschoten door een stel gekken die in oorlog zijn ?

  JA.

  Is dat verdrietig ?

  JA.

  Moet er internationaal onafhankelijk onderzoek komen ?

  JA.

  Moet er, indien de Separatisten dat onderzoek blijven frustreren zoals nu gebeurt, direct door de VN en NATO worden ingegrepen door een militaire corridor te forceren en de omgeving van de crash af te zekeren ?

  JA.

  Moeten de mensen van Krapuul die allerlei problematiek in de wereld aan de kaak stellen mee gaan doen met de enorme hype en het collectief rouwen van de Nederlanders die te pas en te onpas in de media brullen hoe erg ze het allemaal wel niet vinden ?

  NEE.

  Mogen de schrijvers op Krapuul de hypocrisie van de Politici en de Staat der Nederlanden aan de kaak stellen wat betreft het verschil in de verontwaardiging om deze oorlogsmisdaad en wat er in bijvoorbeeld Israel, Syrië, Afrika, Iraq en op andere plekken in de wereld gebeurt ?

  JA, STERKER NOG, DAT MOET EN KAN NIET ANDERS.

  Waarom ?

  Omdat wij helaas in een land leven waar mensen niet meer kritisch nadenken. Waar de leugen regeert, waar xenofobie en achterlijke uitspraken niet meer van de lucht zijn.
  Waar collectieve massahysterie ontstaat als er een paar overbetaalde idioten zonder opleiding tegen een balletje mogen aantrappen in Brazilië.

  Daarom !

  Niets walgelijker dan het zien van mensen op TV die zodra ze een camera ontdekken beginnen te janken en beginnen te roepen hoe erg ze het allemaal wel niet vinden.

  Je mag best rouwen. Doe dat lekker thuis of samen met je dierbaren. Hang je vlag halfstok als je die hebt. Denk aan de omgekomen passagiers van MH-17. Maar het lege holle totaal zinloze gekweel van Rutte die met een brok in de keel roept dat de onderste steen boven moet komen, dat de verantwoordelijken berecht moeten worden laat zien dat de man geen enkel besef heeft wan wat hier eigenlijk gebeurd is. Een toestel dat over een oorlogsgebied vliegt waar een burgeroorlog heerst wo9rdt neergehaald door een strijdende partij. Ze noemen het een aanslag. Een aanslag wordt opgeëist en heeft een ander doel, een oorlogsdaad is een oorlogsdaad. De tijd die al verstreken is zonder dat de site gezekerd is door een onafhankelijke internationale partij en de waarschijnlijk moedwillige vernietiging van bewijzen door diegenen die het gebied controleren. Het laten liggen van een hoop medelanders en mensen van andere nationaliteiten in het open veld. Het tonen van de lijken deze mensen op diverse media outlets. De blame game die internationaal gevoerd wordt omdat het hier om een geopolitiek spel zonder weerga gaat.

  Ik wens hem veel succes met het oppakken en berechten van de daders. Gaat hem niet lukken en zal ook niet voor verlichting van de pijn bij de nabestaanden zorgen. Onaafhankelijk onderzoek, snelle identificatie en repatriëring van de doden wel.
  MH-370 werd nooit gevonden, een lot dat vele malen erger is voor nabestaanden.

  De AIVD en MIVD Inschakelen prima, maar het condoleanceregister in het Ministerie van Veiligheid en Justitie ? Opstelten gaat helemaal niet over vliegrampen in de Oekraïne.

  Hij heeft verder ook niets zinnigs te melden. Laat hem zijn mond houden en gepast stilzwijgen vanwege deze vreselijke oorlogsmisdaad. Dat is respectvol naar de nabestaanden toe.

  Iedereen die nu mediageil is en per sé voor de camera’s de aandacht wil om ook iets te zeggen over deze trieste zaak is teveel.

  Nederlanders kunnen best rouwen en meeleven. Maar zodra het gehyped wordt haak ik af. Dan steek ik liever een kaarsje op in een natuurgebied ter nagedachtenis aan de doden.

 15. “Het verlies van de AIDS onderzoekers is een apart en “erger” verlies voor de wereld … maar iedereen rouwt om zijn eigen “volksgenoten’ De Engelse media staan vol met hun 4 slachtoffers .. ”

  Dit soort teksten zegt wel weer genoeg over het niveau van de gemiddelde krapuulreageerder. Niets mee gemaakt in het leven en al zeker geen verlies. Verlies druk je niet uit in termen van “erger”. Verlies is verlies

 16. Voor Quinsy Gario en de Pietendiscussie was ik kleurenblind.
  Nu heb ik van Quinsy geleerd dat Palestijnen ‘bruine’ mensen zijn.
  Dat heb ik al die tijd niet gezien.

  Voor Quinsy zag ik: Mens
  Na Quinsy zie ik: Wit / Blank / Geel / Bruin / Zwart.

 17. @Kees: dit soort factfree gezwets is typisch voor dom nationalistisch rechts; hoe in godsnaam kun jij weten wie er van Krapuul(reageerders) al dan geen verlies heeft meegemaakt?

  @Klaas: welnee, dat zag jij altijd al, jij wilt nu alleen je eigen racisme in andermans schoenen schuiven om er vervolgens fris en fruitog mee verder te kunnen gaan.

 18. Als een kleurling iets over een blanke zegt, noemt men dat vrijheid van meningsuiting.
  Als een blanke iets over een kleurling zegt, noemt men dat racisme en discriminatie.
  Ik vier dit jaar weer Sinterklaas MET ZWARTE PIET, en daar kan geen racistische neger als
  Quinsy Gario iets aan doen!

 19. Ah , toch heerlijk wanneer je je achter het gedrag van een ander kan verschuilen als excuus voor je eigen rascisme .. “Die nikkert heb me boos gemaakt , daarom handhaaf ik een rascistische traditie “

 20. @torsten pieper, doe het gerust jongen.
  Het probleem was dat voor deze probeerden we ons mooier te maken dat we werkelijk zijn. Nu hoeft het niet meer. Iedereen ziet het. Doe het maar.

 21. Heeft iemand eigenlijk Sinterklaas en zijn Pieten in Spanje al om hun mening gevraagd ?

  Jullie doen allemaal alsof die man niet bestaat. Belachelijk !

 22. @Klaas

  Ik heb precies hetzelfde. Ruim 50 jaar lang heb ik nog nooit en te nimmer in termen als zwart-wit gedacht. Altijd dacht ik uitsluitend in de kleur van m’n hart maar als ik nu een negroide man op straat zie lopen denk ik onwillekeurig: Hé, Zwarte Piet. Vreselijk vind ik dat van mezelf.

  Zijn intenties ten spijt (waarschijnlijk, laten we van het beste uitgaan) kweekt Gario juist tegenstellingen en racisme in plaats van ze tegen te gaan.

 23. @JJB Sint heeft niet zo veel met Spanje – da’s allemaal mythe
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nicolaas_van_Myra

  en die Pieten zijn ook heel anders dan je gedacht had
  “De naamdag van de heilige is 6 december. De viering van Sint-Nicolaas’ naamdag is waarschijnlijk in het verleden samengevoegd met de viering van een Germaans feest, waarschijnlijk de Wilde Jacht van Wodan,”

  https://www.youtube.com/watch?v=vx1ptSLzJws

  en neem ook eens kennis van Krampus die in het alpengebied de “knecht” van sinterklaas is
  https://www.youtube.com/watch?v=WLnl5ZWG4tg#t=65
  https://www.youtube.com/watch?v=6bdHr8Kdocc

  De racistische karikatuur (waar o.a. Gario zich tegen afzet – m.i. terecht) is een typisch Nederlands verschijnsel o.a. met dank aan de onderwijzer Jan Schenkman –

 24. Oh Duif, ik zou Piet zó inruilen voor de Krampus hoor !

  Veel leuker !

Reacties zijn gesloten.