Racistische bagger ‘Vlaamse Verdedings Liga’ gewoon getolereerd

Op de facebookpagina van de Vlaamse Verdedigings Liga floreren de aanzetten tot geweld tegenover moslims. Er zijn meerdere strafbare feiten vast te stellen. Maar volgens de beheerder van de pagina is er geen vuiltje aan de lucht.

De 15-jarige Ramzi Mohammad Kaddouri uit Winterslag kwam tijdens zijn vakantie in Marokko om het leven tijdens een ongeval met een quad. Dat bericht werd onder meer door het Belang van Limburg gebracht. De extreem-rechtse facebookpagina Vlaamse Verdedings Liga (VVL), deelde het artikel van het Belang van Limburg. Daarop volgde een stroom aan racistische reacties en oproepen tot haat en geweld.

Toen deze bijzonder heftige reacties als screenshots begonnen rondgaan op facebook en veel verontwaardiging uitlokten besloot de VVL om de post offline te halen. Toch kan dit niet als een geïsoleerd incident beschouwd worden. Het feit alleen al dat een extreemrechtse pagina het nodige acht om te berichten over de tragische en onpolitieke dood van een jonge Vlaming te delen, dient natuurlijk om dit soort reacties te kunnen uitlokken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be