Van Aartsen’s gewapende bendes ontvoeren 166 antifascisten

Klaarlichte dag was het weliswaar niet meer, want de schemering was ingezet toen ‘het’ begon. Ontvoering was het wel, wat zich gisteren op het Kerkplein in Den Haag voltrok. Slachtoffers: 166 antifascisten, samen bijeen voor een broodnodige poging om te protesteren tegen het criminaliseren van antifascistische strijd. Daders: gewapende bendes, voorzien van knuppels, schilden, helmen en overactieve vuisten. Opdrachtgevers: bendeleider Van Aartsen. Alles op kosten van de belastingbetaler, die daarmee onvrijwillig medeplichtig gemaakt is aan deze misdadige praktijken, zodat we aan het misdrijf ‘ontvoering ‘ook het misdrijf ‘afpersing’ kunnen toevoegen.

Excuus voor het oppakken en vastzetten van in totaal 166 mensen – zo bleek uit het verhaal van de ontvoerdersbrigade – was dat sommige van de antifascisten het gezicht bedekt zouden hebben, wat de ontvoerders niet toestonden. Dus werden alle aanwezigen hardhandig van het plein gehaald halen, in bussen gestopt en naar het hoofdkwartier van de mafia afgevoerd, waar ze na bureaucratische procedures weer werden vrijgelaten. This, my friends, is what this democracy looks like.

Even wat context. De laatste tijd voert de gemeente en politie Den Haag de onderdrukking van anarchisten en andere antifascisten stevig op, met zware straffen, pogingen tot gebiedsverbod, ontruimingen van bolwerken als De Vloek en het Autonoom Centrum. Om tegen deze criminalisering te strijden wilden we gisteren dus demonstreren. Dat is ons met nieuwe repressie onmogelijk gemaakt, hetgeen de noodzaak van ons protest natuurlijk alleen maar extra onderstreepte. Ik was deelnemer aan het protest en één van de 166 ontvoerden. Hier volgen indrukken en observaties. Niet onpartijdig, want als ik al als journalist optreedt, dan een vrijwillig ‘embedded’ journalist in de beweging van antifascistische vrijheidsstrijders. Maar journalist ben ik dus niet, ik ben actievoerder die schrijft. Voor ‘neutrale’ journalistieke medeplichtigheid aan de ontvoerdersbendes van Van Aartsen mag je dus elders gaan kijken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr