Haagse politie manipuleert aangifte gebeukt jongetje

Vandaag verscheen er een tweet van de Haagse politie dat de aangifte van de 14-jarige Oubayda afgelopen vrijdag is opgenomen. U weet wel, dat Marokkaanse jongetje dat door dezelfde politie zonder aanleiding werd gebeukt en hardhandig gearresteerd.

Afgelopen vrijdagochtend was het de bedoeling dat de 14-jarige Oubayda, die door de Haagse politie flink werd gebeukt, onder begeleiding van zijn vader Abdelaziz aangifte zou doen tegen agent Mike Verburg. Vader en zoon waren afgelopen dinsdag op het politiebureau Hoefkade om aangifte te doen, waarna de politie tegen hen zei dat ze het “nut” van het doen van een aangifte niet in zagen. Er is uiteindelijk met behulp van Mohammed Ghay, voor die vrijdag een nieuwe afspraak gemaakt om toch beide aangiftes op te nemen.

Op het politiebureau werd alleen Abdelaziz, door een agent, naar de verhoorkamer verwezen. Oubayda stond toch op en liep met zijn vader mee, waarna hij onmiddellijk werd tegen gehouden. De agent zei dat de aangifte van Abdelaziz opgenomen zou worden en dat het 14-jarige slachtoffer van zinloos politiegeweld de verhoorkamer niet binnen mocht komen. Onze verslaggever Kevin P. Roberson was ter plaatse om verslag te doen en zag dit gebeuren. Waarom de Haagse politie de gelogen tweet de wereld heeft ingestuurd vandaag, is onduidelijk. We hebben contact opgezocht met hen voor een verklaring, maar helaas wilden zij geen commentaar leveren. Wij doen er nog onderzoek naar.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Voorbeeldallochtoon

3 gedachten over “Haagse politie manipuleert aangifte gebeukt jongetje”

  1. De gebruikelijke mosterd na de maaltijd. Dit zijn cosmetische ingrepen.

    Wanneer begint het structureel aanpak van de chronische xenofobie/racisme/discriminatie problematiek die ook de Nederlandse politie blijkens alle feiten treft?

    Wanneer begint het structureel selecteren van agenten op basis van bestrijding van het XRD syndroom?

  2. Of is het de bedoeling van de neoliberalen dat op termijn Wilders hoofd ban de Nederandse Politie wordt?

Reacties zijn gesloten.