Tweederde van de moskeeën belaagd door racisten

Tweederde van de 70 moskeeën die tot nu toe aan het onderzoek hebben meegewerkt, heeft te maken gehad met verschillende vormen van agressie (…) Het ingooien van ruiten komt het meeste voor (31 keer). Daarnaast zijn er veel gevallen geweest van bekladding (15) en brandstichting (14). Brandstichting is uiteraard een gebeurtenis die diep ingrijpt en veel schade veroorzaakt als er niet op tijd kan worden ingegrepen. Ook dreigtelefoontjes en dreigmails kwamen voor. Een moskee in Rotterdam-Rijnmond ontving een brief waarin onder meer staat “dood aan alle moslims” en “ze zijn uitgekotste varkenshallal”. In de brief is een krantenknipsel opgenomen met de kop: “Wilders schrijft brief aan moslims” en “Mohamed is een pedofiel”. Het deponeren van delen van varkens of schapen (kop/poot/bloed) kwam zeven keer voor en agressie tegen personeel twee keer.

Daarnaast was er een scala aan andere ‘incidenten’ zoals het bekogelen met eieren, het stelen van een camera, flessen gooien, inbraak, pornofoto’s en -video in de brievenbus, het neerhalen van vlaggen en het plaatsen van een koffertje met wat later bleek een nepbom te zijn. Sommige moskeeën zijn keer op keer doelwit. Dit is bijvoorbeeld het geval in Enkhuizen waar verschillende keren pogingen zijn gedaan om brand te stichten. In april 2013 vond in Enkhuizen voor de derde keer in drie jaar een poging tot brandstichting plaats. In 2011 werd brandend materiaal over het hek gegooid. In 2012 was de geplande nieuwbouw doelwit. De moskee werd in de as gelegd nog voordat de verbouwing was begonnen. In 2013 werd de oude moskee in een voormalig schoolgebouw gedeeltelijk verwoest. Vooral de vrouwenruimte raakte totaal onbruikbaar. Dit incident creëerde veel publiciteit, mede omdat de berichten hierover op de Facebook community “Nederland mijn Vaderland” wel 350 keer geliked werden, voorzien van een aanzienlijke hoeveelheid racistische reacties. Enkele voorbeelden daarvan werden genoemd op Joop.nl: Herbert F.: “Nog een keer, nog een keer!”; Roy van der W.: “De fik erin die troep”; Lionel D.: “We want more!”; Vincent D.: “Gas er op wedden dat degene het niet lukt om in een week alle haathuizen in nl af te branden, hahaha”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak

23 gedachten over “Tweederde van de moskeeën belaagd door racisten”

 1. Schrik ervan dat het zoveel gebeurt en geen ene politicus die verontwaardigd tweede kamervragen erover stelt.

 2. Dit artikel presenteert enkel het eindresultaat.
  We zouden moeten vragen: Hoe is het allemaal begonnen?

  Inderdaad met de “kopvoden” uitspraak (gewoon schelden op allochtonen/buitenlanders) tegenover de apathische muppets in de Tweede Kamer, het afblijven van kritiek of enige veroordeling van de zogenoemde politici die anders zo mooi tegen de TeeVee camera’s kunnen lachen. (Narcisten – wat zijn we toch mooi, hè?)

 3. Daarop zei de Nederlandse Premier (van Alle Nederlanders) toen: “Volstrekt normaal!”

  Heden spreekt hetzelfde Premier maar over schaduwen en dergelijke.
  Ondertussen degradeert onze maatschappij steeds verder.

 4. Nederland heeft niet alleen een ‘PVV probleem’ maar ook een ‘selectief verontwaardigd Asscher probleem’. Iemand deze minister van schedelmeetzaken die gelijk de waffel opentrok over Khalid Sinouh destijds en hem brandmerkte als antisemiet in deze reeds gehoord?

 5. Ach er is nu zoveel haatpropaganda elke dag in de media,je kan de telegraaf niet inkijken of de gehele vorpagina staat standaard vol met ISIS,Jihadberichten,moskee berichten,jihadstrijders die hier zouden zijn,en dat elke dag op het bord van de lezende burger presenteren.

  Daarnaast een bericht met vrouwen mogen niet nagefloten worden of gesist?
  Wat uitterraard door moslims wordt gedaan blijkend uit de reacties eronder..en dan een bericht over homo en vrouwen moskee? Die doodsbedreigingen krijgt.
  Geen wonder dat er van alles in de samenleving borrelt..best enge gedachte dat een krant zo opgezet wordt door bepaalde invloedrijke lieden om tot een gevaarlijke enge haatdragende samenleving te komen.wat gaan we nog meer krijgen?

  Wat een propagandakrant,wel groots vrouwen mogen niet door mannen nagefloten worden of een opmerking seksueel getint horen..maar wel politiebabes,sexy overheidsbabes en plaatjes van meiden topless..maar niks seksueel erover denken hoor.

 6. @Natte Neel,

  Als ik jou laatste reactie leest lijkt het erop dat er helemaal geen Isis en Jihad problemen zijn, dat er helemaal geen vrouwen worden nagefloten of hoer uitgemaakt, kunnen Joden gewoon met keppeltjes door achterstandswijken lopen.
  Is allemaal verzonnen door rechtse media en is Billboards met schaars geklede dames uitlokking van sexueel geweld

  Ik wil best een keer met jou samen door maar 1 straat lopen en dan zal je zien dat alle vooroordelen in een keer best wel realiteit is.

  Zelfs een ex aanhanger van AEL durft toe te geven dat Joden niet zonder gevaar door bepaalde wijken kunnen lopen maar Marokkanen daarentegen weinig of geen problemen ondervinden.

 7. Van Geffen, lees de reactie van Neel nu eens goed. En jij ook, Jacky. De essentie ontgaat jullie beide, nogal.

  In deze gaat het over het propagandistische van de telekutkrant en niet over die ene straat of dat er helemaal geen problemen met extremistische fundamentalisten zijn. Dat is iets wat jullie ervan (willen) maken.

  Ik citeer dus maar even…

  -“je kan de telegraaf niet inkijken of..”
  -“best enge gedachte dat een krant zo opgezet wordt door bepaalde invloedrijke lieden om tot een gevaarlijke enge haatdragende samenleving te komen”
  -“Wat een propagandakrant”

  Begrijpend lezen is vaak lastig voor bange mensjes. Spijtig voor jullie twee.

 8. Jacky,nou dat staat zowat in elke tokkie pvv achtige reactie hoor deze leugenachtige tekst,neem het over want jullie praten toch elkaar na.

 9. Jack en van geffen,
  Wat vinden jullie van het bericht dat tweederde van de moskeeen worden belaagd door mensen met jullie gedachtengoed?

 10. Zal ik je helpen Neel door de uitspraak van Jacky in dezen van bovenop te herinneren: “Klasse!”

  Het zegt alles en nu is de OM aan de beurt, indien de Nederlandse staat tenminste het schijn, net als Rutte recentelijk, zou willen wekken dat ze iets tegen de chronische Nederlandse probleem met Xenofobie, Racisme en Discriminatie jegens buitenlanders/allochtonen willen doen.

  Hier heb je al twee die deze geweld toejuichen.

 11. Van Geffen overigens doet dat wat we vaak op Krapuul hebben aangegeven – zodra aangesproken op zijn traditioneel etnisch-gebonden Racisme wijst “Klasse” van Geffen naar iemand anders om het aandacht af te lijden.

  Dit gedrag is zeer typisch voor de neofascistische deel van Nederland.

 12. Als we alle problematiek nu eens terugbrengen naar menselijke proporties, dan zie je dat er veel onsympatieke mensen rondlopen die onredelijke tot aan schunnige dingen doen en zeggen over elkaar. het racistische eraan is dat bepaalde mensen als categorie meer over hun dak krijgen dan anderen , louter omdat ze er een beetje anders uitzien. het is dus niet dat die categorie bestaat uit louter lieverdjes, maar als je beweringen doet over een heel bevolkingsgroep op basis van het gedrag van sommigen, dan zijn blanke blauwogige nederlanders de gevaarlijkste mensen van de wereld.

 13. @Natte Neel,

  Nooit op opsporing verzocht gezien ?
  Lijkt mij logisch dat met een zendtijd van 40 minuten echte zaken zoals overvallen, moord, diefstal door voornamelijk onze lichtgetintiers of voormalig oostblokkers de voorkeur krijgen boven bekladde moskeeën.

  Dat er 2/3e moskeeën worden belaagd veroordeel ik natuurlijk niet goed, maar je kan je afvragen in hoeverre je zo n onderzoek serieus moet nemen net zoals polls waarin 92% van de ondervraagden voor Zwarte Piet zijn hier niet serieus wordt genomen.

  Verder valt het in gooien van ramen en bekladden van moskeeën natuurlijk in het niets met het doodschieten van mensen in een Joods museum of beramen van plannen om de Europees Parlement op te blazen wat gelukkig maar verijdelt is.

 14. Opsporing verzocht zegt niets over het grotere deel van die “lichtgetintiers of voormalig oostblokkers” [huisregels: D/ F] die zich keurig gedragen.

  Maar ja, types zoals jij, van Geffen, hebben nou eenmaal een angstbeeld nodig. Een van de eerste dingen waarmee zich dat toont is het hanteren van woorden zoals “lichtgetintier”.

  “Dat er 2/3e moskeeën worden belaagd veroordeel ik natuurlijk niet goed”

  Leuke parapraxis (=Freudiaanse verspreking).

  “net zoals polls waarin 92% van de ondervraagden voor Zwarte Piet zijn hier niet serieus wordt genomen.”

  Met iets van 1500 participanten, los van het feit dat er meerdere “vrijwilligers” door de PVV zijn opgeroepen om aan dat soort zaken mee te werken. Dit, overigens, mede krachtens de woorden van Wilders zelf.

  “Verder valt het in gooien van ramen en bekladden van moskeeën natuurlijk in het niets met […] of beramen van plannen om de Europees Parlement op te blazen wat gelukkig maar verijdelt is.”

  Lees eerst deze maar eens:
  http://kafka.antenna.nl/weerwolf-cel-actief-in-nederland/

  http://kafka.antenna.nl/rechtsextremisten-actief-bij-de-pvv/
  http://kafka.antenna.nl/wilders-maakt-nieuwe-vrienden/
  http://kafka.antenna.nl/patrick-de-bruin-drugsdealer-bij-de-nvu/
  http://kafka.antenna.nl/wapens-bij-extreemrechts-stoer-doen-of-schieten/
  http://kafka.antenna.nl/leden-ulfhednar-aangehouden-wegens-vuurwapenbezit/
  http://kafka.antenna.nl/ulfhednar-blood-honour-westland-twee-punt-nul/

  En zo kan ik *ook* een hele lijst opsommen, van Geffen. En voor alle duidelijkheid. Geweld is niet acceptabel, van welke kant deze ook komt.

  Verder nog iets te janken?

 15. Lichtgetinte blanken door de vakantiezon van oh cherso die moskeeen bekladden is hoogst afkeurenswaardig,en die paar kutdiefstalletjes van een bankpassie vallen in het niet bij echte grote zaken die niet worden vertoond.
  En simpele diefstalletjes waar van makkelijk door het zware politieapparaat wat we hebben in het land op de voor minder opgeleide volkspauper tv uurtje opsporing verzocht voor tokkies…ach tja simpel is de geest zo ook de gedachte

  En van geffen pikorde in wat wel of niet erg zou zijn,is van een type als jij zo doorzichtig.
  Je zou als mens met NORMEN en WAARDEN alle geweld moeten afkeuren..maar ja normen en waarden zegt het al he?

  En lekker puh dat zwarte piet wordt afgeschaft wegens normen en waarden! lekker puh huilebalk racisme weg ermee!

 16. @Mark, tuurlijk – blonde haar zal op zijn plaats zijn met wat meer kleuren op het lichaam. Dan kan de Zwarte Piet rustig met pensioen in de Slavernijmuseum. Ter nagedachtenis.

 17. @Van Geffen, moet je niet bij de Mol zijn met je vraag of men zou niet een hele tv-zender aan opsporing gezocht gaan wijden?
  Op die manier zal jij je zeker beter gaan voelen, terwijl een goede dokter en wat pilletjes, indien jij ze regelmatig neemt zullen ook een weldadig effect op je verwachtingen kunnen hebben.

 18. Oh, vergis je niet, Nexus. Die hele achterlijke en achterhaalde sinterklaas traditie mag van mij per direct worden afgeschaft. En niet enkel vanwege de meerdere aantoonbare associaties met slavernij. Wat op zichzelf al voldoende motivatie is om deze direct af te schaffen.

Reacties zijn gesloten.