Alleen nog thuiszorg voor 85-plussers

“Door de bezuiniging op de ouderenzorg zullen straks wellicht alleen 85-plussers verzekerd zijn van thuishulp”. Pardon? Lees ik dit nu echt goed? Waarom niet “voor de grap” de leeftijdsgrens op 100 jaren leggen? Zijn ze van het hele gedoe af.

Het is het gevolg van de bezuinigingen die dit kabinet wil doorvoeren op de AWBZ. Dat dit gedaan wordt met behulp van de PvdA is toch te bizar en te triest voor woorden. Het zal wel weer handelen worden a la sociaal-democratie: “vooruit, geen 85 maar 80”, een resultaat voor de poorten van de hel weggesleept door Jetta Klijnsma, u weet wel, die sociaal-democratische vrouw die nog geen jaar geleden zo jankerig deed in de oppositie over het afschaffen van de PGB’s. De gemeenten krijgen de plicht om voor de ouderen te zorgen over hun schutting gedonderd, zoek het maar lekker zelf uit.

bye bye
TOT OVER 3 JAAR U BENT PAS 82. WILLEN IS KUNNEN HET LUKT VAST WEL

Alles voor de Macht hè PvdA? Hoe durven jullie nog ooit de Internationale te zingen. Ga je schamen!

 

 

10 gedachten over “Alleen nog thuiszorg voor 85-plussers”

 1. REAGEREN VIA ANONIEME PROXY NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE DE HUISREGELS.

 2. Hoe moet je dit uitleggen, zijn de opmerkingen vanuit de gemeenten deze week ( bovenstaande en de gewenste mantelzorgverzwijgboete ) uit te leggen als boodschap naar het kabinet toe dat de decentralisatie met het beschikbare budget een onbegonnen zaak is?

  Er is in feite nog 1,5 jaar te gaan dus waarom nu al de snode plannen helemaal prijsgeven??

  Het is niet te rijmen met info uit alle serieuze overleggen tussen vws, gemeenten en belangenbehartigers.

 3. Honden vreten ook schijt. Misschien moet jij dat ook maar eens gaan doen want verder voeg je weinig toe.

 4. @2: Jan

  Wat is een “mantelzorgverzwijgboete” in hemelsnaam? Wie heeft dit nou weer verzonnen?

 5. @1
  Versterven doen monniken en andere asceten. Cursusje Nederlands zou misschien van pas komen.

 6. @4 Roi, ik kan het zo 1 2 3 niet terugvinden, ik las eerder deze week dat de m.b.t. de decentralisatie de VNG zich zorgen maakte over het ontbreken van mogelijkheden tot handhaving wanneer aanvragers van langdurige zorg hulp van vrienden/familie verzwijgen of een dergelijke krankzinnige redenering.

  Typisch de gemeenten, denkt de gemiddelde zorgverlener nog in termen zoals de kwaliteitsnorm verantwoorde zorg thuis de gemeenten maken zich drukker over de handhaving.

 7. @8 ja dat was ‘m, nog gekker dan ik dacht, sancties bij het ontbreken van mantelzorg, welja.

  Nee Joke, ik ken niet de ins en outs van inhuur van zzp’ers door instellingen. Wij hebben gewoon een klein team met allemaal vaste contracten, we leveren direct zorg aan mensen met een indicatie dus btw vrijgesteld.

 8. @1 Pas maar op vrind je walgelijke dr. Mengele van de VVD maatjes komen je een spuitje geven zodra ook jij onrendabel bent bevonden. En dat zijn rechtsen vaak nog sneller door het vele thuishangen en hun verkankerde onderbuik.

Reacties zijn gesloten.