Psychotisch? In de gevangenis met jou, stel je niet zo aan

Als je denkt vergiftigd te zijn ga je naar een arts of een ziekenhuis. Goed, daar doen ze dan wat testen enzo en er blijkt dit keer niets aan de hand te zijn. Op zich een beetje vreemd wel, en er zou dan al een belletje horen te gaan rinkelen bij medici: Waarom denkt deze man vergiftigd te zijn? Dit is toch wel een beetje raar, alhoewel, je weet maar nooit. Maar nee, zover wordt niet meer nagedacht, dat is te moeilijk blijkbaar, en hij werd gewoon naar huis gestuurd, zoek het maar uit verder.

Dat moet je dus niet doen met mensen die in de war zijn. Op zijn minst een gesprekje, aandacht geven en kijken wat er echt aan de hand is. Het gevolg was dat de man een verpleegkundige bij de keel greep en een arts met de dood bedreigde. Nou ja, guttegut, doe dan ook niet zo raar, deze man was psychotisch, en er is niemand vermoord.

Wat doen ze dan in Terneuzen (Zeeland)? Ze brengen zo’n man over naar de penitentiaire inrichting in Middelburg, de gevangenis dus. Daar heeft hij een toegewezen advocaat geslagen. Wat moet zo’n man in de gevangenis, en denk je nu echt dat in zo’n toestand een zinvol gesprek met een advocaat mogelijk is?

De politie in Zeeland neemt de zaak hoog op, omdat er geweld is gebruikt tegen hulpverleners.

Dit is weer zo’n verschuiving van aandacht voor elkaar, zorgzaam zijn, naar straf. De knoet eroverheen.  Ze accepteren niets meer. Psychisch in de war? Stel je niet aan. Wat een Middeleeuwse toestanden.

5 gedachten over “Psychotisch? In de gevangenis met jou, stel je niet zo aan”

 1. Volgens de hooggeleerde Schippers bestaan psychische aandoeningen niet, allemaal aanstellerij.

 2. @2. i.p.v. het ‘even door de DSM-IV bladeren’ zou je beter een gedegen studie van meerdere jaren gaan volgen vooraleer je dat soort uiterst stupide conclusies eraan gaat verbinden. Je bezigt stompzinnig klok en klepel geneuzel, meer niet. Je reactie getuigt van een stuitende domheid, vrijwel gelijk die van (de retoriek van) een nablatend lid van de meer dan walgelijk te noemen scientologysekte.

  Nergens staat er in de DSM (eender welke versie dan ook!) datgene wat jij hierboven aan onzin uitbraakt. Nergens!

  Ontopic:
  Niet wetende wat de verdere ’triggers’ (en dies meer) binnen die specifieke situatie waren, is het m.i. ongepast om daar een verdere mening over te geven.

  Eens met Leroi, dat er op zijn minst een gesprekje, aandacht geven en kijken wat er echt aan de hand is wenselijk is.

 3. REAGEREN VIA ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE DE HUISREGELS.

Reacties zijn gesloten.