Rouvoet, christelijk betrokken kartelbaas

Kleine maar groeiende zorgverzekeringsmaatschappij DSW wordt buitengesloten van informatie die rondgaat in de organisatie Zorgverzekeraars Nederland. Volgens voorzitter Rouvoet, oud-minister namens de ChristenUnie, heeft DSW de omertà geschonden, o pardon: vertrouwelijke informatie naar buiten gebracht die niet voor het publiek bestemd was. DSW-baas Chris Oomen:

‘Ik heb vorige week in de Tweede Kamer geciteerd uit een nota die is besproken in een commissie van ZN. Honderden mensen hebben die nota gezien. Dus dan moeten zij mij niet wijs maken dat het vertrouwelijke informatie is. Als er nou nog ‘vertrouwelijk’ boven had gestaan, dan hadden ze een punt gehad. Maar dit was gewoon openbare informatie.’

‘Ik betaal contributie om de informatie te krijgen die mij toekomt’, zegt Oomen. ‘Ik ga geen contributie betalen voor iets dat ik niet krijg.’ Zelf schat de topman dat DSW jaarlijks zo’n vijf tot zeven ton lidmaatschapsgeld betaalt aan de branchevereniging.

Oomen stelt dat de brancheorganisatie onder leiding van Rouvoet (ooit “rooie Rouvoet” genoemd door Maxime “ik neem wel een kroket” Verhagen) naar kartelvorming streeft waar DSW, als niet behorende bij de Grote Vier, buiten gelaten wordt.

Verder lezen.