De vrouw van de huisarts uit Tuitjenhorn aan het woord

Ze gaf een interview in Nieuwsuur. Anneke Tromp  is basisarts en begeleidt co-assistenten in een regionaal ziekenhuis  De argumenten die ze aanhaalt snijden medisch en humanitair gezien hout, dat is althans mijn mening. Inderdaad, hou je jezelf aan de regels of staat het belang van een reeds stervende patiënt voorop? Ze geeft ook een uitgebreider inzicht in het optreden van het OM en de Inspectie.

Anneke Tromp wil dat haar man een stem krijgt: “De belangrijkste reden is dat sinds de avond van de politie-inval mijn man nooit de gelegenheid heeft gehad zijn verhaal te vertellen. Laat ik het nog beter zeggen: niemand was geïnteresseerd in zijn kant van het verhaal. Hij is heel snel in een weerloze pion in een wrang schaakspel veranderd.”

Na de aanklacht van moord werd Tromp depressief en suïcidaal. Hij werd opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij verbleef daar twee weken, maar werd tijdens zijn verblijf twee maal verhoord door de politie.

Enfin, kijk eventueel zelf maar….

 

2 gedachten over “De vrouw van de huisarts uit Tuitjenhorn aan het woord”

 1. @1, ik denk dat deze zaak rond huisarts Tromp veel ingewikkelder in elkaar zit dan alleen de erg buitenproportionele handelwijze van OM en Justitie richting huisarts Tromp.

  Deze handelwijze van OM en Justitie doet redelijkerwijs denken aan de Razzia’s die Gestapo vroeger over bepaalde doelen aanhield.

  Het betrekt direct de hele Neoliberale Totalitaire Poenzorg concept die door deze neoliberale overheid door middel van een soort putsch tost stand is gekomen en wordt genadeloos geïmplementeerd. De zorg om de poen en overeenkomstige protocollen is belangrijker dan het lijden van de mensen zelf.

  In beginsel is het legitiem om ons af te vragen zijn er überhaupt behandelingen mogelijk en resultaten alleen van 100% mogelijk. Het is kwestie van statistiek. Iemand die idealiter naar 100% streeft wordt altijd bedrogen omdat er 100% nooit te halen is behalve op papier of in een ideale wereld.

  Er zit dus altijd een foutmarge ergens die men moet streven om minimaal te houden doch zou het tegen de pragmatisme ingaan om het bestaan ervan te doen ontkennen. dat wil zeggen dat iedereen, ook de grote lichten in de ivoren torentjes maken soms fouten. Dit is een harde feit van de werkelijkheid.

  Dan komt de volgende vraag; wat zou redelijkerwijze de benadering moeten zijn jegens iemand die jarenlang bewezen zijn best heeft gedaan om mensen uit hun ziektebeeld en agonie te verhelpen, altijd zijn best gedaan, indien hij mogelijk ’s een keertje niet helemaal de gebaande weg heeft gevolgd?

  Moet je meteen het gever pakken en hem letterlijk afschieten? Dat is wat de ivoren torentjes bezitters van AMC hebben gedaan – totaal geen enkel communicatie naar de desbetreffende persoon. Daarop in bekend Gestapo stijl heeft de IGZ de recherche op een crimineel(?) met alle middelen aangezet.

  Deze zaak is door bovengenoemde instanties buiten alle proporties overtrokken ten nadele van huisarts Tromp en heeft direct aanzet tot zijn moord gegeven.

  Het is een machtspel van de Hogere Medische Kasten tin samenspraak met OM en Justitie tegen de Pietjes die in het veld werken om ze koest te houden. Vroeger deed de plantage eigenaar altijd een van de meest ongehoorzame slaven/arbeiders publiekelijk lynchen voor iedereen zodat dit een les voor de rest zou zijn en dat ze zich koest moesten houden. Ze moesten allemaal stil de lynchpartij toezien en weten zodat ze straks rekening mee houden dat ze de volgende zijn.

  Heb ook in deze lijn eerder gevraagd of protocollen gewoon een door iedereen wenselijk richtlijn zijn of zijn dat gewoon totalitaire middelen in de neoliberale totalitaire poenzorg systeem waar elke afwijking ervan een crimineel van de behandelaar maakt.

  Dan hebben de neoliberalen nu zeker het bewijs geleverd dat ze een Neoliberaal Goelagzorg gecreëerd hebben.

  ( En in die tijd zat de Minister die direct tot deze toestanden aangezet zat zich propvol met kaviaar en wodka te gooien op de door de Ministerie gesponsorde buitenlands snoepreisje).

Reacties zijn gesloten.