Vakcentrales tegen het doorjassen van zorgwetgeving van Bruin II

Een bericht dat al verwarring schept over het begrip “vakbond” – FNV en CNV zijn bundelingen van vakbonden, vakCENTRALES dus.

De vakbonden FNV en CNV willen dat dat de Tweede Kamer de wetsvoorstellen over de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten met een jaar uitstelt.

De voorstellen van het kabinet moeten volgens de bonden worden herzien en dit mag geen haastwerk worden. De bonden hebben hierover een gezamenlijke brief gestuurd aan de woordvoerders in de Tweede Kamer die over de zorg gaan, zo werd zondag bekend.

Volgens FNV-voorzitter Ton Heerts wil het kabinet de plannen ”in een ijltempo door de Tweede en Eerste Kamer jassen” en moet dat ”zorgvuldiger en beter” omdat de voorstellen ingrijpende gevolgen hebben voor honderdduizenden ouderen en gehandicapten en tienduizenden werknemers.

Bron & verder lezen.

Maar waarom zouden vakcentrales zich bemoeien met het wetgevingsmisbaksel van Bruin II en zijn Constructieve Oppositie?
Een antwoord in de vorm van een wedervraag: wie zal verder behalve een machteloze Destructieve Oppositie spreken voor de (toekomstige) zorgbehoevenden en het personeel in deze sector? Veel is het niet, maar het is alles wat we hebben.

6 gedachten over “Vakcentrales tegen het doorjassen van zorgwetgeving van Bruin II”

 1. Doordrukken gastarbeiders voor eigen gewin VVD
  Doordrukken marktwerking zorg VVD
  Doordrukken Euro VVD
  Doordrukken Betuwelijn VVD
  Doordrukken JSF VVD
  Doordrukken buitenland missies VVD
  Doordrukken huurvehoging VVD
  Doordrukken verhoging eigen bijdragen VVD
  Doordrukken in samenwerking met PVDA participatie maatschappij VVD
  Doordrukken banken omhooghouden met belastingeld
  Doordrukken ontslag versoepeling
  Doordrukken tegenprestatie
  Doordrukken belasting verlaging voor de rijken die best wat kunnen missen en dat weet IEDEREEN.

  enz. enz. enz.

  Keyword = doordrukken = ondemocratisch en tegen wil van het volk en ten nadele van het volk.

  Mooie partij die VVD en hun handlangers.

 2. Maar ja ff een spindoctortje en een roeptoeter en men stemt weer vrolijk op hun eigen ondergang.

 3. Doordrukken schalie gas winning en veel van rechts bekende schimmigheden.

  De rekening is voor het plebs. VVD heeft veel ellende gezaaid nu en in het verleden.

 4. En de VVD haar grootste misdaad ooit is dat vanuit die tumor een uitzaaiing ik gekropen die we PVV noemen. Maar het is een en dezelfde kanker.

 5. Doch is er weliswaar een klein positief geluid: kort geleden hebben de twee kleine christelijke partijen CU en SGP geprobeerd de vrije keuze van eigen behandelaar voor de burgers tegen het Totalitaire neoliberale geweld van Schippers en Rutte te behouden.

  Wat Schippers en Rutte uit hun eigen Totalitaire opvattingen willen simpel gezegd is dat telkens weer zodra de burger een arts nodig heeft dat de burger eerst bij de Politbureau van de Verzekeraar moet gaan om een papiertje op te halen met de naam van de aangewezen behandelaar. Geen eigen keuze mogelijk. Zo vaart de totalitaire neoliberale corporatieve zorg in Nederland.

  Persoonlijk heb ik geen zin dat de Politbureau van de verzekeraar, hoe machtig dan ook hij is, mij gaat opleggen welke arts zou ik moeten bezoeken. Daarom vind ik dat in dezen CU en SGP positieve bijdrage aan onze maatschappij die onder neoliberale juk verkeert, leveren.

Reacties zijn gesloten.