Huisartsen naar rechter wegens EPD-chantage verzekeraars

Dat privacy-gevoelige EPD dat zogenaamd niet doorging en stiekem toch doorging blijkt stiekem toch door te gaan. Nu worden huisartsen gedwongen tot een inspanningsverplichting om verzekeraars te helpen bij het dwingen van de patiënten om een privacy-gevoelig EPD te nemen dat niemand wil maar wat er stiekem toch komt. Als de huisartsen niet meewerken beëindigen de verzekeraars gewoon even de samenwerking met de huisartsen. Dat zal ze leren. De huisartsen pikken dit niet en gaan dus maar naar de rechter. Misschien dat die iets kan doen in plaats van de politiek die zich gedraagt als een verlamd konijn dat zit te staren in de koplampen van een snel naderende auto:

Het bezwaar is inhoudelijk: de artsen vinden dat ze feitelijk hun beroepsgeheim inleveren als ze akkoord gaan. Herman Suichies, bestuurslid van de vereniging zegt: “Mijn patiëntendossiers kunnen dan door ik weet niet wie allemaal worden ingezien, en ik heb geen kijk op wat er verder met die informatie gebeurt. Het is alsof ik de deur van mijn kast wagenwijd openzet en toelaat dat iedereen die dat wil een greep doet.” (NOS)

Klopt. Daarom wilden we het ook niet. Remember?

3 gedachten over “Huisartsen naar rechter wegens EPD-chantage verzekeraars”

 1. Zie ook http://www.webwereld.nl van 7 dec 2012. Miljoenen amerikaanse epd’s per jaar gestolen.
  Met de privacy is het nieuwe epd ook nog slecht gesteld.
  Zelfde site van vrijdag j.l. : Uitvoering EPD in nevelen gehuld.
  Blijft er nog IETS van jezelf?

 2. De Financiele belangen van de Verzekeraars staan boven de Privacy belangen van de Nederlandse bevolking.
  Het gaat om poen, niet om zorg, want daar heb je artsen voor nodig.

  Begrijp dat nou eens.

 3. Zoals alles waar wij principeel tegen zijn word door onze strot geduwd .En aangezien wij opgescheept zitten met een minister die niet eens capebel genoeg is voor haar functie ,die haar oren legt naar zowel partij wil ,marktwerking ,en de markt de verzekeringen .Het zal haar een rotzorg zijn omtrend de privecy van u en mij ,net zo zeer ze schijt heeft aan de afbraak van die zelfde zorg .Want na haar job als minister zal een baan bij een van deze verzekeraars open staan of een commisariaatje .

Reacties zijn gesloten.