Dampers denk aan jezelf

Ik ben zo’n damper. Half juli gestopt met roken. Af en toe een sigaretje, 1 per 3 weken of zo. Ik zie er inmiddels jaren jonger uit. Dat zeg niet ik maar dat zeggen mensen die mij kennen. Ik hoest niet meer ’s ochtends. Ik bespaar mezelf honderden euro’s per maand.

Kortom het is zo mooi dat ook ik bezig ben geweest om rokers over te halen om te gaan dampen.

En dat is ook gelukt. Tientallen rokers heb ik al overgehaald om te gaan dampen in deze korte tijd. Echt tientallen. En daar zitten ex-rokers bij die al 40 jaar lang zwaar rookten.

Maar waarom zou ik dat doen?

Hoe meer mensen er gaan dampen hoe meer moeite de politici, big pharma en de antirooklobby zullen doen om een en ander onmogelijk te maken, te verbieden, of afgrijselijk duur te maken.

Immers, iedere ex-roker kost de roverheid minstens een tientje per dag. Reken maar uit verder.

Het is dus totaal niet in mijn belang om andere mensen te overtuigen dat ze hun kankerstokken moeten laten staan. Integendeel.

Blijf vooral roken. Zoveel mogelijk. Laat dat dampen iets obscuurs zijn, iets engs, waar niemand verstand van heeft en vooral, wat niemand doet.

Vergeet wat ik heb gezegd over dampen. Doorlopen niets te zien hier.

Elektrisch roken? bah, minstens zo ongezond als echt roken, veel te duur en werkt niet. Laat die rokers lekker kreperen en betalen.

KUCH.

2 gedachten over “Dampers denk aan jezelf”

  1. haha dit is ook een manier er om er naar te kijken. Ook is het wel herkenbaar want ik probeer ook andere mensen over te halen om het toch een kans te geven.

    Toch denk ik dat het voor de overheid moeilijker is om iets te verbieden wanneer er zoveel mensen bij gebaat zijn

  2. Valt wel wat voor te zeggen inderdaad. De panische wijze waarop onder andere de Tabakslobby-dame van plezier mevrouw Schippers met het gegeven van dampen bezig is wijst er mijns inziens op dat het gemis van accijnzen belangrijker is dan de volksgezondheid.

    Ik damp ook al geruime tijd, af en toe door de kankerstok afgewisseld. Met mijn batterij doe ik twee dagen, mijn clearomizer coils ongeveer een week (zonder schoonmaken) en met een flesje van 30ml een maand.

    Maar dat gaan we niet aan de grote klok hangen 🙂

    En nu wil de EU ook al chocoladesigaretten verbieden lees ik net. Potdorie !

Reacties zijn gesloten.