Meer long-, hart- en vaatziekten door 100 kilometer van Schultz (VVD)

Tienduizenden Amsterdammers hebben een sterk verhoogde kans op luchtwegschade en chronische ziekten door de verhoging van de snelheid op de ringweg van 80 naar 100 kilometer per uur. De extra vervuiling die dit geeft is bijna vijf keer hoger dan door verkeersminister Schultz van Haegen was voorspeld. Hier kan je het rapport van milieudefensie downloaden.

Milieudefensie eist dat de maximumsnelheid op de A10 onmiddellijk terug naar 80 kilometer per uur gaat.

“Niemand schiet iets op met deze snelheidsverhoging. Het gaat om vierenveertig seconden tijdswinst. De luchtkwaliteit is langzaam aan het verbeteren, behalve daar waar de snelheid is verhoogd. Schultz maakt het weer erger.”

Maar het kan die minister van de VVD helemaal niks schelen, het boeit dat mens en haar partijtje niet. Wat moet je toch een intens triest wezen zijn om mensen naar de rechter te laten gaan zoals bijvoorbeeld in Overschie, waar deze dan weer bepaalt dat er geen 100 gereden mag worden.

Weg met die rotauto’s. Goed openbaar vervoer en gratis fietsen in het hele land. Weg met dat beton, die herrie en de stank.

De uitstoot is internationaal geregeld. Dit is dan zo’n voorbeeld waarom Joost Taverne vindt – hij is vanzelfsprekend ook van de VVD – dat de regering volgens hem niet in de wielen mag worden gereden door de rechter. Jaja, slim bedacht hoor, maar daar gaan wij mooi niet intrappen.