Amerikaanse nazi die ziekenhuis met coronapatiënten op wilde blazen gedood door FBI

Timothy Wilson, een bekende Amerikaanse nazi, is afgelopen dinsdag doodgeschoten door de FBI. Volgens de Feds was de man van plan een ziekenhuis in Belton, een voorstad van Kansas City, op te blazen. Toen de FBI hem wilde arresteren pleegde hij suicide by cop

Wilson’s actie zou bedoeld zijn geweest als protest tegen de lockdown die de burgemeester van Belton heeft afgekondigd i.v.m. het coronavirus. Wilson werd sinds september vorig jaar in het oog gehouden door de FBI omdat men hem ervan verdacht aanslagen te plannen. De FBI zou zijn getipt door Jarrett William Smith, een nazi-activist die vorig jaar werd opgepakt omdat hij materiaal met instructies over het vervaardigen van explosieven had verspreid.

Wilson werd in de val gelokt door de FBI nadat een undercover agent hem had voorgespiegeld dat hij een autobom op kon halen. Toen hij bij de woning arriveerde waar hij de bom zogenaamd op zou kunnen pikken, probeerde de FBI hem te arresteren. Dat liep dus niet goed af.

Wilson was verbonden aan de organisaties National Socialist Movement (NSM) en Vorherrschaft Division (VSD). Hij was ervan overtuigd dat het coronavirus een overheidscomplot is om ‘het witte ras te vernietigen’.

Extreemrechts reageert verdeeld op de pandemie. Met name in de VS delen veel nazi’s de mening van Wilson. Anderen zien het als een kans de gehate liberale democratie te vernietigen. Volgens Simon Lindberg, een van de leiders van de Nordic Resistance Movement, biedt de pandemie een uitgelezen kans de fascistische droom te realiseren: “”[COVID-19] “[COVID-19] is misschien precies wat we nodig hebben om een echte nationale opstand en een versterking van revolutionaire politieke krachten tot stand te brengen”.

Bron: Daily Kos