Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) betaalt 3 ton aan adviseur

Het kost wat maar dan heb je ook wat. Een heusche “adviseur”. Uiteraard betaal je die dan een basissalaris van 239.308 euro, 12.912 euro aan onkostenvergoeding en nog eens 44.421 euro pensioentegoeden. Ondertussen ontsla je dan enkele honderden mensen. Die adviseur moest er wel 2 dagen per week keihard voor werken. Zo doe je dat. (rtlnieuws)

5 gedachten over “Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) betaalt 3 ton aan adviseur”

 1. Yo dawg! Dit is de bedoeling van de hele Gezondheidszorgreforme die de neoliberalen van VVD onder Schippers hebben uitgevoerd, toch? Kassa!!!

  Dit is ‘m juist!

  (Overigens twee dagen “hard werken” voor deze soort VVD uitgroeisel hoeft niet meer dan 4-6 uren per dag zijn, weetjewel)

 2. Als AH dit zou doen (doen ze waarschijnlijk) zou ik er niet naar kraaien. Hoogstens denken: “Gek dat aandeelhouders dat pikken, en vandaar dat ze zo duur zijn”.

  De zorg in Nederland is echter gecollectiviseerd en gepolitiseerd (en duur, en vrij pover). Ben ik allemaal tegen, maar dat is een andere discussie.

  ALS dit echter zo is, en ziekenhuisdirecties dus niet of nauwelijks de ‘tucht van de markt’ voelen zijn dit soort beloningen (voor directies en ingehuurde adviseurs) totaal overtrokken.

  Enige voordeel: deze organisatie van de zorg zal niet erg veel langer zo blijven bestaan…

 3. Al langer bekend: vrijdag 31 mei 2013
  http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=121489
  Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft de vertrokken bestuurders Bert Bruggeman en Frans Jaspers royale vertrekregelingen meegegeven. Dat valt af te leiden uit het jaarverslag over 2012.

  Vandaag:
  http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=138987
  Bruggeman en Jaspers maken gebruik van een zogenaamde buitengewoon-verlofregeling. Het UMCG laat weten dat dit afspraken zijn van de Raad van Toezicht met de vorige leden van de Raad van Bestuur. Met de huidige bestuursleden zijn deze afspraken er niet.

  Andere krant:
  http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/umcg-betaalt-oud-topmannen-tonnen-11701183.html
  Ze kregen dat geld volgens het UMCG omdat in 1999 met ze was afgesproken dat ze met vervroegd pensioen zouden gaan. Maar toen ze eenmaal boven de 60 waren, was de vervroegd-pensioenregeling in de zorg net veranderd. Daarom is er een buitengewoon-verlofregeling afgesproken, met de afspraak dat ze nog tot hun 62e door zouden gaan.

  Blijft hoe dan ook compleet zot, dit soort “beloningen”. En valt zeker niet te verteren, wetende hoe slecht verpleegkundigen nog steeds betaalt krijgen voor hun werk met een enorm hoge druk. Welke, overigens, enkel nog maar zwaarder is geworden vanwege de administratieve handelingen die zij moeten verrichten.

 4. “Tucht van de markt” is een volkomen uit het lucht gegrepen verzinsel die net als het rest van de poeier wordt in de ogen van toeschouwers gegooid die naïef geloven dat Gezondheidszorg een markt mag zijn.

  De huidige Gezondheidszorg is eigenlijk een omgebouwde VVD Kassamachine. Kassa!

 5. Ja man zo is Nederland. Top down denken. En dat dan ook nog eens in de zorg.

  In het Ziekenhuis hier kun je na een keizersnee als moeder zijnde niet eens meer op verpleging rekenen. Die zijn weg bezuinigd. Dus moet manlief je verse wond verzorgen thuis. En dan maar hopen dat je geen ontsteking krijgt want de VVD heeft het niet zo op onrendabelen met complicaties. Ik heb twee onafhankelijke gevallen mogen aanhoren. 1 in een ziekenhuis taxi 2. Iemand die binnenkort thuis zorger af is ook door dit fijne kabinet.

  Dus Yoho! And a bottle of Rum!

  Welkom op schateiland.

Reacties zijn gesloten.