Vuurwerk: doden en honderden gewonden – waar blijft de volkswoede?

Stel je voor dat er door het roken van wiet of door TERRORISME (ik noem maar wat) er per jaar honderden mensen op de spoedeisende hulp zouden belanden. HOE HARD zou die Opstelten wel niet mompelen “euh euh euh euh euh” en HOE HARD zouden die wijkagenten niet twitteren over de laatste ontwikkelingen in DE STRIJD tegen vul maar in?

Stel dat zou al jaren zo doorgaan, hoeveel burgerrechten zouden de “liberalen” dan inmiddels al van ons door de plee hebben gespoeld? Hoe dik zouden de kranten zijn van de ingezonden brieven?

WEG MET DIE ROTZOOI!!!

Okay ik praat tegen debielen dus laat maar.

17 gedachten over “Vuurwerk: doden en honderden gewonden – waar blijft de volkswoede?”

 1. Ja en als er een reisverbod (of negatief reisadvies, of hoe heet dat?) zou gelden in deze tijd voor Nederland?

  Was wat hotemetoot van politie in NOS Journaal zei, dat dat eigenlijk zou moeten worden ingesteld.

 2. @2: sjaax

  En dat miljoenen mensen er last van hebben geeft voor jou niks? Kan dat niet anders?

  Wat een belachelijke opmerking over vernederingen die je zou moeten ondergaan als vuurwerk verboden wordt.

 3. @2 Ik zit elk jaar binnen , ramen dicht , luchtzuiveraar aan , en hoop dat het waait zodat de rook snel weg is en ik weer naar buiten kan zonder te stikken … Ik weet dat ik niet de enige ben …

 4. Tja, ik bedenk me net dat de Nederlander heeft met vuurwerk wat de Amerikanen hebben met hun wapens. Moet kunnen en daar moet je van af blijven. Van mij mag het in de ban en doen ze alleen nog grote, veilige, georganiseerde vuurwerkdingen. Die zijn mooi en dan hebben de huisdieren in Nederland ook een beetje rust. Plus we hebben veel minder gewonden en/of bange mensen of mensen die zoals Bakra last van hun luchtwegen hebben en gewoon stikken van al die kruitdampen. Maar nee, daar moeten mensen niet over zeuren, Nederland is in crisis maar er moet wel het recht zijn om 70 miljoen de lucht in te schieten. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3100912/2011/12/31/Zeker-evenveel-vuurwerk-verkocht-als-in-2010.dhtml

  Ik weet wel dat ik het zonde van het geld vind.

 5. @6 Nee joh! Dat is een ramp, dan heb je de eerste week van januari die ongein ook nog! Mooi weer, dan ben je er in een keer van af.

 6. @4: Bakra:

  Als je zo’n afzuigmechanisme hebt, zet dat ook maar uit, want anders komt die rotzooi gewoon naar binnen.

 7. Kijktip: 1 januari 2013, 01.00 uur, BBC: Schitterend vuurwerk in het decor van Londen, en een fascinerend volksfeest van vredelievende en harmonische toeschouwers (voor eventjes), zonder een enkel rotje.

 8. Niet erg vriendelijk van u om uw lezers debielen te noemen.

  Maar ik ga er vanuit dat u overrompeld werd door emoties.

  Zelf ben ik ook fel gekant tegen vuurwerk.

  Het meest verontrustende vind ik dat het zwaarste vuurwerk – dat tegenwoordig de kracht van een handgranaat schijnt te hebben – vermoedelijk in handen is van verstandelijk minvermogenden.

 9. Ook ik moet van vuurwerk niets hebben.
  Ook ik stoor me eraan.
  Toch ben ik tegen een verbod.
  Want er zijn mensen die het wel leuk vinden.
  En wie ben ik om hun dat pleziertje te ontnemen.
  We worden steeds intoleranter.

 10. Heb ook niets tegen ’s een keertje wat knallen vooral met Nieuw Jaar. Ook in het geval dat voedselbanken zijn en mensen die uithongeren, terwijl paar miljoen bankbiljetten in de lucht worden geknald. Het is een eigen beslissing.

  Ik zou niet weten of we intoleranter zouden worden, indien we de vuurwerk zouden verbieden. Wat ik weet is dat officieel is vuurwerk in Nederland alleen rond het Nieuw Jaar toegestaan.

  Toch doet de politie en overheid helemaal niets tegen verjaardag vierende mensen die die het nodig vinden naar eigen gewoonte’s rond 24:00 uur op het verjaardag een hele poos hard te gaan knallen.

  Dus u ligt te slapen na een zware werkdag en op de verjaardag bij de buren gaat men lekker lang knallen na 24:00 uur. Tolerantie?

  U leest het goed: de politie doet niets want het betreft een Nederlandse gewoonte, kijk indien moslims dit zouden doen waren de kranten al vol met verhalen over de intolerante allochtonen.

  Eigenlijk is het tolerantie of intolerantie?

 11. Overigens in mijn reactie heb ik niet meegenomen de krant en nieuwsberichten dat men recentelijk onder autochtonen “onschuldige”‘ MORTIEREN gevonden heeft of iets met dergelijke kracht.

  Dit heet gewoon TERRORISME. Indien de mortieren bij allochtonen waren ontdekt zou de wereld klein om de vermeende terroristische aanslagen te mogen bespreken met alle beledigende taal en kwetsende taal erbij. Het treiteren van allochtonen zou weer ongestoord kunnen doorgaan.

  Nu dat AUTOCHTONE TERRORISME betreft is weer van hoger hand het STILZWIJGEN opgelegd.

 12. @11 Weet je wie intolerant zijn ?? de “vuurwerk-apologeten ” die hebben geen greintje medegevoel voor al de mensen met longproblemen , PTS ( post Traumatic stress ) en alle huisdieren die weken lang in de stress zitten … In veel grote kantoorgebouwen zet de beveiliging / TD het brandalarm van 12 tot 1 uit omdat dan ONDANKS DE GESLOTEN RAMEN het brandalarm afgaat … kan je zien hoe erg dit “pleziertje ” de lucht verontreinigd …

 13. @Theo Gerris Hoezo intolerantie? Hoezo pleziertje? Is het lollig (c.q. moeten we het tolereren) dat jaarlijks honderden onschuldige voorbijgangers gewond raken door andermans roekeloze of ronduit aggresieve vuurwerk gedrag? Het antwoord van de slachtoffers laat zich raden. Ook ik heb dit jaar weer een paar vervelende vuurwerk ervaringen (incl. bijna ongelukken) en ben die terreur beu.

 14. Het is inderdaad gewoon terreur. Stel nou dat je het recht had om zelf gericht terug te schieten op die pestjochies dan was het anders. Maar nu ben je een paar dagen lang een sitting duck en die gastjes maar lachen.

 15. @11 Pleziertjes ontnemen, tja, zo denkt de wapenlobby in de VS ook over wapens. Ik ben het helemaal eens met @16. Het is gewoon terreur!

Reacties zijn gesloten.