Obscuur “medisch” uitstapje Heleen Dupuis (VVD)

Medicus
Medicus
Heleen Dupuis (VVD) maakte deel uit van de Adviescommissie Pakket van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) die de minister van Volksgezondheid advies over wat er wel en niet in het basispakket moet zitten en mag tegenwoordig in de eerste kamer beoordelen of de minister deze adviezen van het CVZ wel goed implementeert. Dit is natuurlijk op zich al tamelijk dubieus en met deze curieuze constructie haalde ze dan ook de krant.

Wat echter minder bekend is, is dat ze ruim een jaar deel uitmaakte “van de Medische Advies Raad (MAR) van de oplichters van de Leidse Quress cytotron kliniek“, een “affaire waar een registeraccountant, een andere investeerder en een paar geschifte medici een Indiaas wonderapparaat tegen kanker in praktijk brachten en wanhopige kankerpatiënten met een nep-MRI vele duizenden euro’s afhandig maakten” (kloptdatwel).

7 gedachten over “Obscuur “medisch” uitstapje Heleen Dupuis (VVD)”

 1. Heeft eerstgenoemde constructie helemaal geen vragen opgeleverd dat iemand weet?
  Vrij bizar dat iemand zijn eigen adviezen moet beoordelen.

 2. Een tante Betje met een titel. Zo ongeveer kwalificeerde
  Ronald Plasterk ooit Heleen Dupuis, de zoveelste oplichtster in de VVD.
  Nu werken ze samen bij de verdere sloop van de gezondheidszorg….
  Ik begin steeds meer het beeld te krijgen van een bananen-republiek….

 3. Nog wat: die link in het stuk hierboven is zeer de moeite waard even aan te klikken en te lezen: het is onthutsend wat daar staat…

 4. Al 14 jaar voor de VVd in de Eerste Kamer volgens Wikipedia waarbij haar MAR baantje ook niet wordt genoemd. Is natuurlijk niet iets waar je trots op moet zijn als Theologe

  Sinds 8 juni 1999 is ze lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

  In de Eerste Kamer houdt Dupuis zich bezig met financiën, volksgezondheid, welzijn, sport, onderwijs, wetenschapsbeleid en hoger onderwijs. Van juni 2007 tot juni 2011 was zij de eerste ondervoorzitter van de Eerste Kamer.

 5. Dit VVD mutsje heeft iets met Medische Ethiek gedaan. Praten over gezondheid dus niks weten enkel praten. Ik word zo moe van pseudo wetenschappers.

  Mantelpak, check! Hete aardappel, check!, Pseudo wetenschap, check!, Deep pockets check!

  Medische ethiek is een vakgebied binnen de filosofie en de geneeskunde waarin wordt nagedacht over een zo goed mogelijke uitvoering van de geneeskunde, en waarbij (het woord zegt het al) ethische vragen worden gesteld.

  vraag 1: wat kost het ? vraag 2: om wie gaat het ?

  antwoord 1: Te veel vanwege dure verzekeraars van VVD huizen.

  antwoord 2: Het is niet de koniningin dus behandeling niet uitvoeren. Af laten sterven is het advies.

 6. Ik heb deze tante tijdens een interview ooit met een stalen smoelwerk horen verkondigen dat je mensen die grote behuizing zijn gewend( mensen met geld dus) niet in kleine kamers kan stoppen in bv een verzorgingstehuis.Als voorbeeld noemde ze haar eigen vader,voor mensen die tóch al aan krappe behuizing waren gewend (mensen die hebben gewerkt voor een normaal of te laag loon) lag dat anders. Dat men dat niet begreep!!

 7. @6 Hieruit blijkt wederom dat de elite heel ver van de werkelekheid staat ,en alleen hun eigen werkelekheid onderkent .En dat de funktie die deze dame bekleed in deze advies comissie vrij dubiues genoemd kan worden .Maar ja vvd .

Reacties zijn gesloten.