CVZ schrapt helft Geestelijke Gezondheidszorg uit pakket

Zorgvisie.nl is in bezit van een nog niet openbaar rapport van het College voor Zorgverzekeringen waarin staat dat het CVZ de helft van de psychische zorg uit het basispakket wil schrappen. Mensen die toch in aanmerking willen komen voor deze zorg moeten zich aanvullend verzekeren of de zorg uit eigen zak betalen. De beslissing dat een aantal psychische aandoeningen niet langer onder de GGZ zullen vallen is niet gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing maar lijkt slechts een “draconische bezuinigingsmaatregel”, aldus Zorgvisie.nl.

4 gedachten over “CVZ schrapt helft Geestelijke Gezondheidszorg uit pakket”

  1. Dit speelt al langer ,het resultaat hiervan zullen we binnenkort aan de lijve kunnen ondervinden .Het onbegrijpelijk dat men zulke idiote beslissingen neemt ,maar ja we zien steeds meer idiote bezuinegingen gebeuren .En aangezien mevr dupuis is toch ook lid van die kliek dat CVZ zij beslist mede over het uitkleden van het bassis pakket .Umag meer betalen voor minder en indien u de weg kwijt raakt geestelijk dan mag u het zelf uitzoeken ,indien u geen geld heb natuurlijk .We glijden steeds meer af .

  2. psychische zorg is een keuze
    psychisch gestoord zijn is een keuze
    niet gek zijn maar gek doen

    aldus de VVd

  3. Las net een stukje omtrend de uitspraak van een japanse minister omtrend ouderen die aan een terminale ziekte lijden .Zijn uitspraak was wanneer gaan jullie dood ,het liefst zo snel mogelijk .Dit soort uitspraken doen ze hier nog net niet maar ze passen gewoon hun beleid er op aan .

Reacties zijn gesloten.