Vreet je vol voor een euro

Den oplettenden lezer zal het zijn opgevallen dat ik sinds een maandje alleen woon en niet meer samen. Een hele verandering. 1 van de belangrijkste veranderingen is toch wel het eten. Bij het samenwonen eet je nog aardappels, groente en vlees of vis. Als je alleen woont dan… eet je.

Je gaat niet voor je zelf 2 forellen kopen en er dan 1 op goddelijke wijze bereiden en de andere invriezen voor de volgende keer. Je gaat niet voor je zelf een godsgruwelijk lekkere Griekse schotel roerbakken. Althans ik niet.

Weet je wat ik doe? Ik eet gewoon. En wat heb ik ontdekt: soep. Om een voorbeeld te noemen, de Texaanse bonensoep van de Aldi. Niet te versmaden. Kost 99 cents maar dan heb je ook 400 gram koolhydraten en groente en vlees. Idem voor de “stevige bruine bonensoep” van Unox. Wat er stevig aan is ontgaat me, want het is voornamelijk smurrie maar ook die kost 1 euro bij de Nettorama.

Het heeft wel nadelen want die bonensoep wreekt zich het volgende moment dat je op de plee zit. En dat is niet misselijk. Maar ik neem aan dat je lichaam daaraan kan wennen.

Ben je bang dat je vitaminen te kort komt dan koop je er een potje multivitaminen bij.

Zo kost iedere diner je dus 1 euro. Dat is wel een verschil met die good old days met forel of biefstuk die je dagelijks minstens een tientje kostten toen je nog samen woonde. Maar eten is eten en je krijgt alles binnen.

Helaas eet je dan alleen nog maar soep. Dat is eigenlijk net zoals gedurende WOII in de concentratie-kampen en gaarkeukens. Met dit verschil: zij kregen het voor niets en jij moet het betalen.

Maar het kost je dus maar een euro per dag dat is 365 euro per jaar.

Deze tip is dus niet alleen voor bijstandstrekkers of zo, wat ik zelf uiteraard niet ben. Maar stel bijvoorbeeld je verdient een ton per jaar dan kan je dus 100.000 – 365 = 99.635 euro aan andere dingen besteden.

8 gedachten over “Vreet je vol voor een euro”

 1. @Over K.’t Jong: Hahaha, leuk bedacht “je volvreten voor een euro”. Ik ben ook heel erg bezig mijn kosten voor voeding drastisch te beperken en dat kost heel wat moeite voor een culinair persoon als ik die veelal alles zelf kookt, braadt en bakt. Nu ben ik 68 jaar oud en samen met mijn echtgenoot (alleen AOW) en zeker niet van plan steeds maar fabriekssoepjes te kopen en te verorberen; krijg je tevens de rommel die die fabrieken er ook in stoppen en onze grootmoeders en moeders en ikzelf nooit gedaan heb “gratis” erbij; als je begrijpt wat ik bedoel. Nu ben ik vegetariër maar dan ben je niet veel goedkoper uit dan carnivoren. Alternatief voor vlees is ook niet mals geprijsd. Mijn manier van goedkoper eten is ook zeker veel en diverse soorten soep zelf maken, kan dikke eetsoep zijn of dunnere soep met brood o.i.d. Bonen met rijst en iets erdoor is ook goedkoop en ja, de volgende morgen moet je niet gek opkijken als de WC-pot barsten gaat vertonen hahaha. Enfin, ik moest wel lachen om jou hoor Kees. Maar zoals jij voor een Euro je vol kan vreten heb ik dat nog niet kunnen presteren. Misschien kan ik je nog eens evenaren en dan laat ik je het meteen weten. 😉

 2. Nog een tip: Sneetje brood* van ouderwets goed brood behoeft trouwens maar weinig beleg, is heel snel verzadigend dus ook niet duur. *Natuurwinkel etc.
  Wat te denken van appel of peer op je brood? Eitjes zijn ook niet duur en de kaas van de Lidl en Aldi zijn ook redelijk geprijsd. Zoveel mogelijk koken in een pan of twee pannen op elkaar spaart ook geld uit. Ja, dat doe ik momenteel ook om geld uit te sparen want met een AOW is het geen vetpot, eerder afzien. Maar ja, jij spant nog steeds de kroon, je kookt ook niet en bespaart dus op gas en water en wint ook tijd. Petje af als je dat volhoudt.

 3. Bijzonder aan te bevelen vanwege mogelijke tekorten aan vitamines en mineralen is het drinken van minimaal een halve liter pruimensap ná de bonensoep.

 4. “Dat is eigenlijk net zoals gedurende WOII in de concentratie-kampen en gaarkeukens. Met dit verschil: zij kregen het voor niets en jij moet het betalen.”

  Het kan aan mijn gevoel voor humor liggen, maar ik vind dit een buitengewoon onsmakelijke “grap”.

 5. #eelco ik vind het onsmakelyk dat men de moderne gaarkeuken een “voedselbank” noemt.

  overigens een alleenstaande kan voor 150 per mnd met een beetje inspanning uitstelend eten.
  Tenzy ie Burgerking menuus en Hamburger Vettebekhappen dagelijks verorbert.

 6. Als je niet gezond eet dan moet je straks weer een beroep gaan doen op de gezondheidszorg, ben je je eigen risico van 365 euro kwijt. Dus alsjeblieft zeg! Niet zo dom doen allemaal.

Reacties zijn gesloten.