Mosselen grillen in het bos

mosselen in het bosSommige mensen vragen zich wel eens af “die jvdheuvel van krapuul, waar is die eigenlijk tegenwoordig”. Welnu ik ben paraat daar gaat het niet om. Maar soms ga ik wel eens ergens een hele dag in het gras liggen of zo. En nadenken over mijn zonden. Mijn internet activiteiten lijden hier ernstig onder. En dat merkt zo’n site als dit dan ook direct.

Ik heb nu een heel weekend ergens in het gras liggen achter de rug. Heerlijk.

Maar liggen alleen is niet genoeg, er moet ook gegeten worden. Dus trok ik mij met een gedeelte van de krapuulredactie terug in een donker bos, alwaar code geel verwacht werd, maar daar lieten we ons niet door demotiveren. We waren voorbereid met zeilen en tentharingen en poncho’s en noem maar op. Maar dat bleek dus allemaal niet nodig te zijn.

Vervolgens gingen we mossels grillen. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Erg ingewikkeld is het niet.

1 – je steekt een barbecue aan en je wacht tot je kolen en/of briketten letterlijk witheet zijn.
2 – je pakt een soort pan met heleboel gaatjes erin. AH verkoopt die voor 9 euro. Het heet geloof ik een grillmand.
3 – je vult deze pan met mosselen.
4 – zet de mosselen een minuutje of 2 à 3 op het vuur.
5 – ze doen klap klap klap en zijn open en dus klaar.

Eet smakelijk. Lekker met knoflooksaus. Het correcte recept voor knoflooksaus vind u hier. Een frisse witte wijn erbij is ook lekker en uiteraard wat sloai en brood.

P.S. Overigens ben je strikt genomen uiteraard verplicht om de mosselen heel goed te wassen met kraanwater. Maar dit waren wij uiteraard vergeten. Echter mocht er iets zieks in het mosselwater gezeten hebben dan heeft de verzengende hitte van de barbecue daar wel mee afgerekend. En ze smaakten zo wel lekker naar zee.

P.P.S. Je kan uiteraard boven op die kolen een ontiegelijke lading kruiden gooien. Dan krijgen je mosselen behalve dat unieke rooksmaakje dat je gegrilde mossel sowieso al zo individualistisch maakt vergeleken bij een dertien in een dozijn gekookt mosseltje, ook nog eens je heerlijke barbecue kruiden smaakje. Wij hadden een paar bossen tijm maar er is vast veel meer mogelijk.