Politie in Jeruzalem schiet 25 jarige Palestijn dood

De Israelische politie heeft maandag bij de ”Leeuwenpoort”, één van de ingangen van de Oude Stad van Jeruzalem, de 25-jarige Palestijn Ibrahim Mahmoud Matar doodgeschoten. Matar was een inwoner van Jabal al-Mukabbir, een wijk ten zuiden van de Oude Stad.
Volgen omstanders werd Matar met vier kogels afgemaakt en ging het om een koelbloedige executie. Volgens de politie zou hij, zoals de politie in dit soort gevallen altijd zegt, een mes hebben getrokken en twee agenten hebben aangevallen.

De schietpartij vond plaats aan het begin van de ochtend, vóór het ochtendgebed. Matar was één van de mensen die op weg waren naar de gebeden in de Aqsa moskee. De getuigen zagen een ruzie tussen een jonge man en een Israelische politieman in een politiepost bij de Leeuwenpoort. De man, die een stokl droeg, werd vervolgens naar buiten gewerkt en daar doodgeschoten. Hij stierf onmiddellijk, volgens de ooggetuigen. Zij voegden eraan toe dat het volstrekt niet nodig was geweest hem dood te schieten, omdat de politie de situatie volledig in de hand had en Matar makkelijk had kunnen arresteren.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist